:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 9. 16:20

A nagy tajvani alaplapgyártók mérsékelt forgalomnövekedésre számítanak szeptemberben

[AsiaBizTech, Commercial Times] Tajvani ipari elemzők szerint várhatóan beválnak azok az előrejelzések, amelyek szerint a szigetország alaplapipara növekedni fog a harmadik negyedévben, mivel a kereslet némileg nőtt. Ezzel együtt a fellendülés vélhetően nem lesz olyan erős, mint amire a szakemberek számítottak.

[AsiaBizTech, Commercial Times] Tajvani ipari elemzők szerint várhatóan beválnak azok az előrejelzések, amelyek szerint a szigetország alaplapipara növekedni fog a harmadik negyedévben, mivel a kereslet némileg nőtt. Ezzel együtt a fellendülés vélhetően nem lesz olyan erős, mint amire a szakemberek számítottak.

Az elemzők szerint az augusztusi alaplapeladások várhatóan enyhén növekedtek a nagy gyártók esetében. Várható, hogy a szeptemberi forgalom tovább erősödik, mivel az európai kereslet kezd helyreállni a korábbi visszaesés után, és ez pótolja azt a kiesést, amit a kínai kereslet csökkenése okoz.

A kínai eladásokat illetően nem túl optimisták a kilátások, pedig a világ legnépesebb országa az egyik legfontosabb tajvani piac. A tajvani alaplapgyártók megjegyezték, hogy a kínai fogyasztói kereslet jelentősen csökkent.

Összességében a nagy tajvani alaplapgyártók harmadik negyedéves teljesítménye várhatóan 10-15%-kal fog nőni az előző negyedévhez képest, vélik az elemzők. Ez jelentősen alacsonyabb, mint az előző évek 40-50%-os negyedéves növekedése.

Az intézményi befektetők szerint az Asustek augusztusi eladásai 1,5 millió darab körül lesznek, ez lényegében változatlan a júliusi 1,49 millióhoz képest. A befektetők szerint a cég alacsony növekedése annak tudható be, hogy az első három héten alacsonyak volt az OEM szállítások.

Azonban a PS2 játékkonzol-, a grafikuskártya- és a CD-RW-eladásoknak köszönhetően az Asustek augusztusi forgalma vélhetően eléri a 9,5 milliárd tajvani dollárt (277,86 millió dollár), szeptemberben pedig akár meg is haladhatja a cég a 10 milliárd tajvani dolláros (292,48 millió dolláros) forgalmat.

Az Elitegroup Computer Systems (ECS) azt jelezte előre, hogy az augusztusi forgalom magasabb lesz, mivel a júliusi összehasonlítási alap alacsony volt. Az intézményi befektetők becslései szerint a cég augusztusi forgalma 1,4 millió alaplap lesz, szemben a júliusi 1,2 millióval. A cég augusztusi bevételei ennek alapján meghaladják az 5,5 milliárd tajvani dollárt (160,87 millió dollárt).

A Micro-Star International (MSI) az előrejelzések szerint 1,2 millió alaplapot értékesített augusztusban, szemben a júliusi 1,1 millióval. Az augusztusi forgalom így elérheti az 5 milliárd tajvani dollárt (146,24 millió dollárt).

Az MSI-t az intézményi befektetők egyik kedvence, mivel mostanság sok globális IT cég ad le OEM megrendelést a vállalatnak. A harmadik negyedévben várható, hogy az MSI videokártya-eladásai is emelkednek.

A Gigabyte Technology a jelentések szerint 1 millió alaplapot adott el augusztusban, ez 10%-os növekedés júliushoz képest, a várható bevétel 2,3 milliárd tajvani dollár (67,27 millió dollár).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.