:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 6. 21:40

Töretlenül fejlődő médialejátszó: MPlayer 0.90pre7

[mplayerhq.hu] Megjelent a MPlayer 0.90 újabb előzetes

MPlayer[mplayerhq.hu] Megjelent a MPlayer 0.90 újabb előzetes kiadása. Bár a fejlesztők a 0.90pre6 után már nem terveztek több előzetes verziót a 0.90-es ágban, de olyan sok változás történt a kódban, hogy szükségessé vált a pre7 kiadása is. A tegnap megjelent változat újdonságai közt szokás szerint kódtisztításokat, frissített és javított dokumentációt is találhatunk. A kodekek közül a libavcodecben történtek jelentős változások, teljesen újraírták a kétmenetes tömörítésért felelős kódot, új szűrőkkel bővült a lejátszó, továbbá történt néhány változás a feliratkezelés terén (ogm feliratok támogatása és futásidejű feliratbetöltés). A forráskód az mplayerhq.hu-ról tölthető le, a fordítás során továbbra is érdemes elkerülni a GCC 2.96-os és 3.0-ás sorozatát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.