Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 6. 10:22

Egyre több információ lát napvilágot a 2005-ben megjelenő PlayStation 3-ról

Vitathatatlan, hogy jelenleg a Sony PlayStation 2 legnépszerűbb konzol a piacon, és egyre több információ lát napvilágos utódjáról, a várhatóan 2005-ben megjelenő PlayStation 3-ról.

Vitathatatlan, hogy jelenleg a Sony PlayStation 2 legnépszerűbb konzol a piacon, és egyre több információ lát napvilágos utódjáról, a várhatóan 2005-ben megjelenő PlayStation 3-ról.

A japán gyártó egyelőre semmit nem árult el a megjelenés dátumáról, azonban egyre több célzást tesz a készülék formájára, illetve formátlanságára. "Nem hardverben gondolkodunk" -- mondta a Sony Comuter Entertainment szóvivője, Kenicsi Fukunaga. "Az ideális megoldás egy olyan operációs rendszer lenne, amelyet többféle szórakoztatóelektronikai berendezésre is fel lehet telepíteni és játékokat lehet rajta futtatni."

A 2005-ös megjelenési dátumot támasztja alá, hogy az SCE, a Toshiba és az IBM várhatóan 2005 tavaszára készül el a PlayStation 3 processzorával. A Sony szerint a chipet nemcsak a játékkozolban, hanem több szórakoztatóelektronikai berendezésben fel lehet majd használni. A nagy számítási teljesítményű lapka villámgyors internetelérést is támogat.

Elemzők szerint 2005-re már szinte minden japán háztartás el lesz látva szélessávú internetkapcsolattal, amely számos szolgáltatás alapját képezheti. A Sony bevallása szerint még nem dőlt el, hogyan illeszkedik a konzolba a "Cell" kódnevű processzor, azonban az általános elképzelés az, hogy a chip több készülékben is megtalálható lesz, amelyek megosztják egymás között a számítási feladatokat.

Így a felhasználóknak közel olyan számítási teljesítmény állna rendelkezésére, mint amivel a Garri Kaszparovot sakkban legyőző IBM Deep Blue szuperszámítógép rendelkezett és egy időben képesek többféle feladatot -- például játékok futtatását, videofelvételt és internetes letöltést -- végrehajtani.

"Először dobozokban gondolkodtunk, olyan dobozokban, amelyek bizonyos feladatokat látnak el. Azonban egy ilyen erős processzorral bármelyik doboz képes lehet bármire. Visszafelé gondolkodtunk" -- mondta Fukunaga.

A több mint 33 millió példányban eladott PlayStation 2 egyértelműen a legnépszerűbb konzol, azonban a konkurencia aligha nézi majd ölbetett kézzel a Sony PlayStation 3-mal kapcsolatos terveit. Júliusban a Wall Street Journal már megszellőztetett olyan értesüléseket, amelyek szerint a Microsoft 2003-ban vagy 2004-ben egy olyan internetre kapcsolható játékkonzolt mutatna be, amely képes videorögzítésre is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról