Szerző: Barna József

2002. szeptember 5. 15:43

Szeptembertől LANport Budapesten és Pest megyében

Szeptembertől ígéri LANport szolgáltatásának elindítását az infopoint Bt. A kezdetben mikrohullámú technológiát, majd később bérelt vonali összeköttetést a helyi hálózattal ötvöző szolgáltatás Magyarországon még egyedülálló internetes kapcsolódási lehetőséget kínál.

[HWSW] Szeptembertől ígéri LANport szolgáltatásának elindítását az infopoint Bt. A kezdetben mikrohullámú technológiát, majd később bérelt vonali összeköttetést a helyi hálózattal ötvöző szolgáltatás Magyarországon még egyedülálló internetes kapcsolódási lehetőséget kínál.

A változatos díjcsomagok mindegyike adatforgalmi korlát nélküli hozzáférést és garantált sávszélességet ígér (64 és 512 kbit/sec között), áfával együtt 7750 és 32 375 Ft közötti áron. A szolgáltatás érdekessége, hogy sem a végpontra csatlakozó gépek számát, sem a szerverüzemelést nem korlátozza.

A kiépítés során elsősorban Budapest és a Pest megyei agglomeráció települései élveznek előnyt, de a cég hosszú távon vidéki előfizetők bekapcsolását is ígéri -- ezzel kapcsolatban az infopoint számít az érdeklődők önszerveződésére is, hiszen ha egy területen több előfizető egyszerre jelzi belépési szándékát, úgy a gyorsabb bekapcsolás mellett még a belépési díj is mérsékeltebb.

Faragó Sándor az infopoint ügyvezetője szerint az egész ország területéről összesen 110 megkeresés érkezett ezidáig, túlnyomó többségük a fővárosból. A cég központja Zuglóban található, antennájukat a város legmagasabb lakóházának -- a Kassai téri toronyháznak -- a tetején helyezték el, így mindenekelőtt Zugló, a XVI. és a XIII. kerület lakói számíthatnak gyors bekötésre, ám a kiépítés üteme igazodik az eddig beérkezett igényekhez, így szintén gyors bekötésre számíthatnak a III., V., VII., VIII. XII. XVIII., XIX., XX. kerületiek is, valamint Békásmegyer, Káposztásmegyer, Kelenföld, Budaörs, Dunakeszi, Gyál és Budakalász lakói is.

A díjcsomagok részletes leírása a www.lanport.hu oldalon található, s ugyanitt lehet kitölteni a szerződés adatlapját is. A szolgáltató ígérete szerint a jövő héttől az általános vállalkozási feltételek is letölthető lesz a cég weboldaláról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról