Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 4. 16:55

A HP bemutatta első többprocesszoros bladeszerver-architektúráját

[Noguchi] A HP napokban bemutatott többprocesszoros bladeszerver-archiktektúrája -- a HP ProLiant BL p osztályú rendszer -- az ágazatban elsőként teszi elérhetővé felhasználói számára a nagyvállalati alkalmazások futtatásához szükséges teljesítményt és rendelkezésre állást.

[Noguchi] A HP napokban bemutatott többprocesszoros bladeszerver-archiktektúrája -- a HP ProLiant BL p osztályú rendszer -- az ágazatban elsőként teszi elérhetővé felhasználói számára a nagyvállalati alkalmazások futtatásához szükséges teljesítményt és rendelkezésre állást.

A blade szerverek koncepciójával 2001-ben elsőként piacra lépő HP most útjára bocsátja az ipari szabvány HP ProLiant BL bladeszerver-család új tagjait, és tovább bővíti az ágazat legátfogóbb és legerősebb, nagyvállalati adatközpontoknak és szolgáltatóvállalatoknak szánt blade termék- és menedzsmentszoftver-kínálatát.

Az ügyfelek teljesítménnyel és rendelkezésre állással szemben támasztott igényeinek megfelelően optimalizált HP ProLiant BL p osztályú szerverarchitektúra intelligens, hibatűrő táprendszerrel, leállás nélkül aktiválható (hot-plug) SCSI meghajtókkal, redundáns hálózati interfész-kártyákkal (NIC) és integrált RAID vezérlővel gondoskodik a szerverinformációk védelméről. Az innovatív kialakításnak köszönhetően a felhasználó blade-ek, interconnect-egységek és teljesítmény hozzáadásával, dinamikusan skálázhatja rendszere teherbíró képességét.

"Napjaink vállalatai olyan számítástechnikai infrastruktúrát igényelnek, amely magasabb költséghatékonysága, kedvezőbb erőforrás-gazdálkodása és az üzleti szükségletek változásának gyorsabb ütemű követése révén, valódi versenyelőnyt biztosít számukra. Olyan kifinomult blade-architektúrára van szükségük, amelynek beruházás-védelmi és teljesítményjellemzői a szervezet valamennyi pontjára kiterjeszthetők" -- nyilatkozta Mary McDowell, a HP alelnöke és az Enterprise Systems Group egyik üzletágát adó HP Industry Standard Servers igazgatója.

"Míg versenytársaink többsége még csak most fog hozzá blade-termékei bevezetéséhez, mi már átfogó blade-portfóliónk második hullámát vezetjük be a piacra. Kínálatunkban frontend-alkalmazásokhoz szánt, alacsony feszültségszintű e osztályú gépek, magasabb fejlettségi szintet képviselő, kétprocesszoros p osztályú ProLiant BL blade-ek, valamint nagy-teljesítményű, kimondottan mid-tier és backend-alkalmazásokhoz kifejlesztett, négyprocesszoros blade-ek is megtalálhatók" -- fűzte hozzá McDowell.

A HP ProLiant BL p osztály már jelenleg is megrendelhető. Az 1,4 GHz-es processzorral és 512 MB memóriával ellátott BL20p blade induló becsült internetes listaára az Egyesült Államokban 2539 USD. A 8 Rapid Deployment Pack licencet tartalmazó ProLiant BL p osztályú enclosure induló becsült internetes listaára az Egyesült Államokban 2999 USD.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról