Szerző: Barna József

2002. szeptember 4. 12:45

Kétezer, Red Hat Linuxot futtató Dell szerver egyetlen fürtben -- bioinformatikai számításokhoz

[Dell, UB] A Dell és a University

Dell[Dell, UB] A Dell és a University at Buffalo (UB) tegnap bejelentette az egyesült államokbeli oktatási intézmények egyik legnagyobb linuxos szerverfürtjét. A több mint kétezer kétprocesszoros Dell PowerEdge szerverből és egy 16 TB-os Dell/EMC adattárolási hálózatból (SAN, Storage Area Network) alló fürtöt jórészt az emberi genom kutatására, fehérjestruktúra-előrejelzésekre és egyéb bioinformatikai számításokra fogja használni a New York állambeli egyetem Dr. Jeffrey Skolnick által vezetett kutatócsoportja.

Bill Rodrigues, a Dell alelnöke elmondta, hogy "Egy megszakítatlan trendet látunk a felsőoktatásban, amely a megengedhető, szabványos szerverekre épülő fürtök felé fordul. Ezekkel a rendszerekkel az egyetemeknek lehetőségük nyílik olyan kutatások folytatására is, amelyeket eddig csupán néhány helyen lehet végezni a világon", majd hozzátette, hogy "semmi kétségem sincs afelől, hogy Dr. Skolnick és csoportja kutatásainak tartós hatása lesz a társadalomra. Büszkék vagyunk arra, hogy minket választottak technológiai partnerként". A kutatócsoport a bejelentés szerint az AIDS, az Alzheimer-kór és rák kutatásával kapcsolatos vizsgálatokat is fog végezni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról