Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 3. 21:04

A görög kormányzat betiltotta az összes elektronikus játékot

[ZDNet] A görög törvényhozás meglepő lépésre szánta el magát, amikor legalizált egy nemrég felvetett törvénytervezetet: a most hatályba lépett törvénnyel betiltotta az országban az elektronikus játékok minden formáját. A kormányzat nem csak a közterületen művelt játékot, szórakozóhelyeken felállított játékgépeket szünteti meg, de az otthoni gépeken futtatott játékokat, GameBoy konzolokat, sőt, a mobiltelefonok játékait is betiltotta.

[ZDNet] A görög törvényhozás meglepő lépésre szánta el magát, amikor legalizált egy nemrég felvetett törvénytervezetet: a most hatályba lépett törvénnyel betiltotta az országban az elektronikus játékok minden formáját. A kormányzat nem csak a "közterületen művelt" játékot, szórakozóhelyeken felállított játékgépeket szünteti meg, de az otthoni gépeken futtatott játékokat, GameBoy konzolokat, sőt, a mobiltelefonok játékait is betiltotta.

Ezzel a lépéssel minden elektronikus játékkal játszani kívánó gyerek és felnőtt lényegében bűnözővé, törvényenkívülivé vált.

A meglepően viccesnek tűnő passzus sajnos véresen komoly, a törvényt megszegők példás büntetésekre számíthatnak. A július végén beiktatott 3037-es számú törvény szerint az internetes kávézók ugyan tovább működhetnek, de az internetes játékok is a határozat hatálya alá esnek, így például az online sakk is egy kávézó bezárásához vezethet. A törvényszegőket a hatóság 12 havi elzárással, vagy 5-75000 eurónyi pénzbírsággal sújthatja.

Az elektronikus játékok minden fajtájára kiterjedő tiltásra azután került sor, hogy a görög kormányzat februárban elismerte, nem tudja törvényileg megkülönböztetni a videojátékokat az illegális szerencsejátéktól.

Arról sajnos nem szól a fáma, mi történik azzal a több ezer, több millió már megvásárolt játékkal, melyeket nem kevés pénzért vásároltak meg a számítógéppel rendelkező görögök.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról