Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 29. 17:36

A Hewlett-Packard új Presario PC-ket mutatott be

[CNET] A Hewlett-Packard Intel processzorokkal felszerelt Presario modelleket mutatott be szerdán. A Presario korábban a Compaq otthoni PC termékcsaládja volt.

[CNET] A Hewlett-Packard Intel processzorokkal felszerelt Presario modelleket mutatott be szerdán. A Presario korábban a Compaq otthoni PC termékcsaládja volt.

Az új PC-kkel a vállalat az ünnepi szezon vásárlóit célozza meg. A Presario 6000 termékcsaládba most először kerül Intel Celeron processzor: az 1,7 GHz-es és 1,8 GHz-es változattal felszerelt modellek ára 729 dollárnál (182 ezer Ft-nál) kezdődik, monitorral együtt.

A Presario 8000 termékcsaládnál az Intel legújabb, 2,66 és 2,8 GHz-es Pentium 4 processzorait használja a HP. A 2,66 GHz-es rendszerek ára 1349 dollárnál (337 ezer Ft-nál), a 2,8 GHz-es PC-k ára 1499 dollárnál (374 ezer Ft-nál) kezdődik, monitorral együtt.

Az új Presariókhoz a Hewlett-Packard a Microsoft Works vagy Office programcsomagját kínálja, szemben a HP Pavilion termékcsaláddal, amelyhez a cég a Corel olcsóbb WordPerfect Productivity Pack csomagját mellékeli.

A PC-gyártók az idén jelentősen csökkentették áraikat, mivel igen gyenge volt a kereslet, és kőkemény versenyt vívtak a piac alsó végén. A legtöbb gyártó rendkívüli árkedvezményeket és pénzvisszatérítési akciókat kezdett el annak érdekében, hogy sikeres legyen az iskolakezdési szezonban.

Bár az új HP őrzi első helyét a PC-piacon, a cég piaci részesedése csökkent az utóbbi időben a Dell kőkemény versenyének eredményeként. A HP ugyanakkor az amerikai kiskereskedelmi PC-piac 61,7%-át tudhatja magáénak, közölte Stephen Baker, az NPDTechworld elemzője.

Az új Presario modellek már kaphatók a HP közvetlen értékesítési webhelyén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.