:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 29. 14:58

NVIDIA: régi-új grafikus chipek AGP8X-támogatással

A 31.00 verziószámú NVIDIA Detonator XP meghajtóprogram .inf állományában található információk szerint az NVIDIA a már eddig is megszokott márkeneveken forgalmazza 8X AGP interfészt támogató új grafikus chipjeit.

A 31.00 verziószámú NVIDIA Detonator XP meghajtóprogram .inf állományában található információk szerint az NVIDIA a már eddig is megszokott márkeneveken forgalmazza 8X AGP interfészt támogató új grafikus chipjeit.

Mint ismeretes, a vállalat az ősz során dobja piacra az NV25 (GeForce4 Titanium) és NV17 (GeForce4 MX) videochipek új változatait, amelyek támogaják az AGP8X interfészt. A meghajtó .inf fájljában található információk szerint az új chipek továbbra is a GeForce4 Titanium és GeForce4 MX nevet viselik majd, egyedül egy "with AGP8X" megjegyzés utal majd az új grafikus port támogatására.

A fájlból továbbá kiderül, hogy a GeForce4 Ti 4400 és GeForce4 MX 460 chipek forgalmazása befejeződik, ugyanis egyik sem volt túl népszerű, a bombasikernek számító GeForce4 Ti 4200 szinte teljesen kiszorította őket a piacról.

Ami a professzionális felhasználóknak szánt Quadro vonalat illeti, itt új terméknevekkel találkozhatunk, ugyanis az AGP8X-t támogató chipek típusszáma rendre 80-ra végződik (280, 380, 850, 780, 980).

Egyelőre úgy tűnik, az NVIDIA nem kíván nagy felhajtást csapni az új videochipek körül, egyfelől valószínűleg azért, mert az NV18 és NV28 az AGP8X-támogatáson kívül semmilyen újdonságot nem tud felmutatni, másrészt a cég aligha akarja elterelni a figyelmet a régóta várt NV30-ról, amely a cég első és a piac második DirectX 9-gyorsítója lesz és várhatóan az ősszel jelentik be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.