Szerző: Ady Krisztián

2002. augusztus 27. 19:55

SCO Group: a Caldera Internationalbe bújt régi ismerős

A Caldera International tegnap bejelentette, hogy a cég

SCO GroupA Caldera International tegnap bejelentette, hogy a cég ismét nevet változtatott, az új, már a részvényesek által is elfogadott név pedig nem más, mint az SCO Group. A vállalat tavaly, az SCO Inc. operációs rendszerekkel foglalkozó részlegének felvásárlása, majd a részleggel való teljes fúzió után váltott hivatalosan a Caldera International névre a korábbi Calderáról (ezzel párhuzamosan az SCO Inc-ből Tarantella Inc. lett).

Az AT&T UNIX közvetlen leszármazottjának tekinthető SCO UNIX neve roppant jól csengő, a vállalati piacokra is régóta bevezetett név, a jelek szerint ezt az SCO Group/Caldera International marketingesei is felismerték. A döntés a cég szoftvertermékeinek neveit is érinti, a tavaly Caldera OpenUNIX-ra átkeresztelt SCO UnixWare operációs rendszert így ismét az eredeti nevén fogják forgalmazni. További újdonság, hogy a patinás SCO nevet kiterjesztik a Linux termékvonalra, vagyis az eddig Caldera OpenLinux néven ismert Linux-disztribúció ezentúl SCO Linuxként fog futni.

"A Calderáról SCO-ra váltás egy erős piaci pozícióra épít, amit tovább erősítünk az SCO márka újbóli bevezetésével" – mondta a bejelentés kapcsán a vállalat nyáron megválasztott új elnök-vezérigazgatója, Darl McBride, majd hozzátette: "az SCO név több mint két évtizede egyet jelent a megbízhatósággal, stabilitással és költséghatékonysággal".

Kérdés, hogy mindez elég lesz-e a vállalatnak ahhoz, hogy kilábaljon az anyagi válságból. Noha a Caldera a Linux operációs rendszert övező korai befektetési hullám haszonélvezője volt, az utóbbi időben komoly anyagi gondokkal küszködik (ami részben a volt SCO Inc. UNIX-os részlegével való fúzió következménye), folyamatosan csökkennek a bevételei, hosszú ideje veszteséges, ráadásul fennáll annak a veszélye is, hogy a cég papírjait a tartósan alacsony árfolyam miatt kizárják a Nasdaqról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról