:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 27. 18:21

A Hewlett-Packard többfunkciós nyomtatókat mutatott be

[CNET] A Hewlett-Packard két többfunkciós nyomtatót jelentett be hétfőn. A cég a multifunkciós eszközökkel kapcsolatos fogyasztói vélemények pozitív változása miatt döntött a termékek piacra dobása mellett.

[CNET] A Hewlett-Packard két többfunkciós nyomtatót jelentett be hétfőn. A cég a multifunkciós eszközökkel kapcsolatos fogyasztói vélemények pozitív változása miatt döntött a termékek piacra dobása mellett.

"Egykor kompromisszumos termékekként tekintettek ezekre nyomtatókra, mivel nem nyújtották a legújabb tulajdonságokat, használatuk bonyolult volt, kevéssé voltak megbízhatók és drágák voltak" -- mondta John Solomon, a HP szóvivője. "De a piac fejlődik, ma már lényegében nincsenek kompromisszumok."

Dan Corsetti, az IDC piackutató vállalat elemzője egyetért Solomonnal, szerinte a szkenner és fénymásoló funkciókat nyújtó nyomtatók jelentősen gyorsabbak és jobb minőségűek, mint korábban, és olyan új tulajdonságokat is tartalmaznak, mint a fényképösszesítő ívek (photo proof sheets) készítése.

A HP a következő négy héten belül kezdi el a PSC 2110 illetve PSC 2210 modell szállítását. A 249 dolláros PSC 2110 csak három funkciót tartalmaz: nyomtatás, fénymásolás és szkennelés. A 399 dollárba kerülő PSC 2210 a következő funkciókat nyújtja: nyomtatás, fénymásolás, szkennelés, faxolás és beépített memóriakártya-olvasás. Ez utóbbi révén a felhasználók a PC használata nélkül nyomtathatják ki fényképeiket.

Solomon elmondta, hogy a többfunkciós nyomtató kategória 98%-kal nőtt az első negyedévben az előző év hasonló időszakához képest. E piaci szegmensben a HP vezet 60%-os részesedéssel. A nyomtatópiac egészében szintén a HP áll az első helyen valamivel 50%-feletti részaránnyal, közölte az IDC piackutató vállalat. A második helyen a Lexmark áll 18% körüli részesedéssel.

A nyomtatók és kellékek a HP "koronaékszerei", de az a tény, hogy a cég a piac ekkora részét birtokolja azt is jelenti, hogy a további növekedés várhatóan lassú lesz. Míg a nyomtatóforgalom egésze 8%-kal csökkent az első negyedévben az előző év hasonló időszakához képest, a HP 5%-kal növelte piaci részesedését a második negyedévben, közölte az IDC.

Solomon azt is elmondta, hogy a vállalat még többet költ a multifunkciós nyomtatókkal kapcsolatos kutatás-fejlesztésre. A cég ezenkívül arra is törekszik, hogy lerövidítse azt az időt, ami ahhoz kell, hogy egyes új funkciók bekerüljenek a nyomtatókból a többfunkciós nyomtatókba.

"Jelenleg 6-9 hónapba telik az, hogy új funkciókat építsünk be a multifunkciós nyomtatókba, szeretnénk, ha ez az időszak kevesebb, mint 2 hónapra szűkülne" -- mondta Solomon.

Corsetti hozzátette, hogy a HP helyzetét javítja a digitális fotózás egyre nagyobb népszerűsége. Az IDC becslései szerint 2002-ben 9 millió digitális kamerát adnak el, ez 1 milliós növekedés 2001-hez képest.

"A HP rendkívüli figyelmet fordít az otthoni felhasználók igényeire, akik egyre erőteljesebben használják a digitális fényképezést" -- mondta Corsetti.

A HP PSC 2110 és PSC 2210 modellek legfontosabb jellemzői:

  • 4800 x 1200 dpi-s felbontás
  • gyors nyomtatás: a PSC 2110 percenként 14 oldalt nyomtat fekete-fehér üzemmódban, míg a PSC 2210 sebessége percenként 17 oldal
  • HP Photoret IV színrétegezési technológia
  • hat, egyenként cserélhető cartridge
  • továbbfejlesztett HP Photo Proof Sheet technológia a gyorsabb nyomtatáshoz
  • speciális fotókellékek: a fényképek csak generációk múlva kezdenek elhalványodni, ha a speciális HP Premium Photo papírt használják
  • kis, kényelmes, innovatív design
  • PSC 2210: PC nélküli nyomtatási lehetőség, közvetlenül lehet nyomtatni a digitális kamera memóriakártyájáról (Compact Flash, Secure Digital, SmartMedia vagy Sony Memory Stick)
  • PSC 2210: gyors és kényelmes faxolási lehetőség
  • PSC 2210: A HP továbbfejlesztett fényképösszesítő ív (Photo Proof Sheet) megoldása, amelynek segítségével a fényképekről összesítő ívet lehet nyomtatni, miután a felhasználó beilleszti a memóriakártyát és megnyomja a proof sheet nyomógombot. A felhasználó ezután kiválasztja a nyomtatni kívánt fényképeket és méretet és beszkenneli az oldalt. Miután a fényképösszesítő ív be lett szkennelve, a kiválasztott képeket automatikusan ki lehet nyomtatni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.