:

Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 27. 09:34

Az AMD bejelentette 0,13 mikronos csíkszélességű Athlon MP 2200+ processzorát

Az AMD ma bejelentette munkaállomásokba és kétprocesszoros szerverekbe szánt Athlon MP processzorcsaládjának legújabb tagját, az 1,8 GHz-en működő 2200+ modellt.

Az AMD ma bejelentette munkaállomásokba és kétprocesszoros szerverekbe szánt Athlon MP processzorcsaládjának legújabb tagját, az 1,8 GHz-en működő 2200+ modellt.

Az Athlon MP 2200+ már a 0,13 mikronos csíkszélességű Thoroughbred magra épül és SocketA kivitelben kerül forgalomba. A chip 128 kbyte elsőszintű és 256 kbyte másodszintű cache-t tartalmaz és támogatja az MMX, 3DNow! Enhanced és SSE utasításkészleteket.

Az Athlon MP az utolsó Athlon sorozat, amely a fejlett 0,13 mikronos gyártástechnológiával készül. Mint ismeretes, a mobil Athlon modellek esetén az AMD már tavasszal áttért a 0,13 mikronos csíkszélességre, az asztali gépekbe szánt Athlon XP pedig nyár óta készül a korábbinál fejlettebb gyártástechnológiával, amely magasabb órajel elérésére ad lehetőséget, miközben a felvett teljesítmény, a hőleadás és a gyártási költségek csökkennek.

Az AMD tájékoztatása szerint az Athlon MP 2200+ processzorra épülő rendszerek azonnal elérhetők a világ legnagyobb számítógépgyártóinak kínálatában. A chip listaára 224 dollár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.