Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 26. 17:59

Túlhajtható GeForce4 Ti4200 chipes kártyák az Albatrontól

A tajvani Albatron Technology két újabb NVIDIA GeForce4 Ti4200 chipes videokártyát jelentette be. A két modell jellemzője, hogy nyomtatott áramköri lemezeik a GeForce4 Ti4600 nyolcrétegű referenciadesignjára épülnek, a tervezők így biztosították a stabil működést a specifikációt meghaladó magas órajeleken.

[HWSW] A tajvani Albatron Technology két újabb NVIDIA GeForce4 Ti4200 chipes videokártyát jelentette be. A két modell jellemzője, hogy nyomtatott áramköri lemezeik a GeForce4 Ti4600 nyolcrétegű referenciadesignjára épülnek, a tervezők így biztosították a stabil működést a specifikációt meghaladó magas órajeleken.

A különbség a kettő között pedig az, hogy az Albatron GeForce4 Ti4200 Turbo 64 Mbyte, míg a GeForce4 Ti4200P Turbo 128 Mbyte memóriával kerül forgalomba. A kártyákon BGA tokozású, 3,3 ns-os memória kapott helyet, melyekkel 600 MHz-es órajel is elérhető. A gyártó ugyanakkor 550 MHz-re állítja a memóriachipek sebességet, míg a grafikus processzor az NVIDIA ajánlásának megfelelően 250 MHz-en üzemel. De a méretes hűtőnek és a gyors memóriachipeknek köszönhetően könnyedén elérhető a GeForce4 Ti4600 sebessége is, állítja az Albatron.

A kártyák azonnal megvásárolhatóak az Albatron viszonteladóinál, fogyasztói árukról nincs információnk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról