:

Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 4. 10:09

A Netscape fejére nő a Mozilla?

[eWeek] Az eWeek nemrég megjelent írása

Mozilla[eWeek] Az eWeek nemrég megjelent írása szerint a Netscape 7.0 valóban jól használható otthoni internetes programcsomag, azonban az Internet Explorer alternatíváit kereső vállalati felhasználók jobban teszik, ha a Mozillához vagy az Operához fordulnak. A Netscape 7.0 és az annál némileg fejlettebb motorral rendelkező Mozilla 1.1 megjelenése apropóján az eWeek egy rövid összehasonlító tesztet végzett.

Míg a Mozilla rugalmasan konfigurálható és telepíthető, a Mozillára épülő Netscape böngészők jó pár dolgot egyszerűen rákényszerítenek a felhasználókra, ugyanakkor más, egyébként hasznos lehetőségek rendre kimaradnak a Netscape csomagokból. Az eWeek szerint leginkább az új böngészőablakban felbukkanó reklámoldalak hatékony szűrése hiányzik a Netscape-ből, ugyanakkor a Netscape telepítőjének bosszantó szokása, hogy kéretlen ikonokat tesz ki az asztalra (a Mac OS és Linux-felhasználók ebből a szempontból is szerencsésebbnek mondhatják magukat), és a rendszerindításkor végrehajtandó feladatok közé felveszi az AOL Instant Messenger indítását is. A teljes cikk az eWeek.com-on olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.