Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 24. 22:27

Új Linux meghajtóprogram KYRO kártyákhoz, beállítások a Battlefield 1942 multi demó futtatásához

[ParaKnowYa] Hosszú idő után újabb KYRO meghajtóprogramok tölthetők le a PowerVR fejlesztőknek szánt honlapjáról , ezúttal Linux operációs rendszerek alá. A béta 3-as csomagok meghozták végre a régóta várt AGP támogatást, mellyel a teljesítmény várhatóan érezhetően javul, valamint Xv és DPMS támogatást is nyújtanak.

[ParaKnowYa] Hosszú idő után újabb KYRO meghajtóprogramok tölthetők le a PowerVR fejlesztőknek szánt honlapjáról, ezúttal Linux operációs rendszerek alá. A béta 3-as csomagok meghozták végre a régóta várt AGP támogatást, mellyel a teljesítmény várhatóan érezhetően javul, valamint Xv és DPMS támogatást is nyújtanak.

A telepítés mikéntjéről a PowerVR által összeállított readme állomány nyújt bővebb tájékoztatást. A letölthető csomagok:

A KYRO kártyák felhasználói szomorúan tapasztalhatták, hogy a nemrég megjelent Battlefield 1942 második világháborús akciójáték nem működik KYRO kártyákon, a textúrák hiányosak, helyettük csupán kék maszat látszik a képernyőn.

A PowerVR Network fórumában szerencsére megtalálható a megoldás, mellyel a demó tökéletes vizuális állapotban és teljesítménnyel játszható.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a "3D Optimisation" fülön a D3D beállítások között létrehozni egy profilt a demóhoz annak futtatása után, melyen a "Defer render until flip" opció be van kapcsolva. Az egyéb beállítások a bug szempontjából lényegtelenek.

Ennyivel azonban még nem vagyunk sajnos kész, elő kell venni a regisztrációs adatbázist is. A regedit parancs futtatása után a regisztrációs adatbázisban keressük meg a KYROgame settingsd3dBF1942Demo.exe útvonal alatt található bf1942demo.exe bejegyzést.

WindowsXP esetén nagy valószínűséggel pontosan a HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet002ControlVideo{303312FD-8102-4437-B9A5-EB21DE740366}000KYROgame settingsd3dBF1942Demo.exe útvonalon található meg ez a bejegyzés.

A BF1942Demo.exe könyvtár alatt létre kell hoznunk a regisztrációs adatbázisban egy DXTExposeCaps sztringet, melynek az 1-es értéket kell adnunk.

A fentiek elvégzése után már futtathatjuk a Battlefield 1942 multiplayer demót, az előzőleg tapasztalt vizuális problémák teljesen megszűnnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról