Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 24. 15:43

További részletek az első három LSB-kompatibilis Linuxról

[Free Standards Group] Olvasóink már tudnak arról,

Linux Standard Base[Free Standards Group] Olvasóink már tudnak arról, hogy a legutóbbi LinuxWorld expón a Free Standards Group bejelentette: három vezető Linux-disztribúció augusztus elejétől igazoltan LSB 1.2 kompatibilis. Az akkori sajtóközlemény azonban csupán három disztribútort említett, a francia MandrakeSoft SA-t, a német SuSE Linux AG-t és az egyesült államokbeli Red Hat Inc-t, de arról nem esett szó, hogy e cégek mely termékei felelnek meg a linuxos szabványnak.

Nos, az első IA32-es LSB 1.2 kompatibilis rendszerek a következők: Mandrake Linux 8.2 ProSuite változat a hozzá kiadott hivatalos frissítő CD-vel, Red Hat Linux 7.3 a hivatalos glibc és kernel frissítésekel, valamint a SuSE Linux 8.0 Professional változata a frissített aalib_base és kernel csomagokkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról