Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 23. 22:31

Véget ért a Microsoft hatodik nyári tanártovábbképző kurzusa

Ma kora délután véget ért a

Microsoft[HWSW] Ma kora délután véget ért a Microsoft hatodik nyári tanártovábbképző kurzusa. A háromnapos budai rendezvény célja az volt, hogy a magyarországi középiskolai tanárok megismerjék az óriáscég folyamatosan frissülő termékvonalának legújabb tagjait. Az előadásokat a Microsoft Referenciaiskola (Jedlik Ányos Gimnázium, Bp.) tanárai és diákjai, illetve a Microsoft Magyarország oktatási üzletágának munkatársai tartották.

A továbbképzés két szekcióban zajlott, a rendszergazda szekcióban a Windows 2000 Serverre alapozott internet és intranet hálózatokról, valamint a Windows 2000-hez ajánlott szervertermékekről (Exchange 200, ISA 2000, SQL Server 2000) és azok biztonságos üzemeltetéséről hallhattak előadásokat a meghívott pedagógusok. A tanári szekcióban nagy hangsúlyt kaptak a .NET-es technológiák, továbbá az Office XP és a Windows XP.

A közös előadások fontosabb témái a Microsoft szoftvercsomagok kevésbé ismert kiegészítői (Terminal Services, SharePoint Team Services – SPTS, Microsoft SQL Server Desktop Engine - MSDE), a Windows alatti szkriptelési lehetőségek, illetve az oktatási kedvezmények (Közoktatási Select) és a licencelés voltak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról