Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 23. 11:05

Októberben befejeződik a 15 hüvelykes lapos kijelzővel szerelt iMac gyártása

Tajvani forrásokból származó információk szerint az Apple októberben befejezi a 15 hüvelykes lapos kijelzővel szerelt iMac számítógépek gyártását. A lépés után már csak a nemrég bejelentett, 17 hüvelykes széles kijelzővel szerelt változatot gyártják.

Tajvani forrásokból származó információk szerint az Apple októberben befejezi a 15 hüvelykes lapos kijelzővel szerelt iMac számítógépek gyártását. A lépés után már csak a nemrég bejelentett, 17 hüvelykes "széles" kijelzővel szerelt változatot gyártják.

A januárban bejelentett, 15" lapos kijelzővel szerelt iMac eladásai a kezdeti sikerek után szinte teljesen megálltak, az Apple és a disztribútorok pedig túlságosan is nagy raktárkészletet halmoztak fel a gépekből. Korábban az Apple úgy tervezte, az idei évben 1 millió lapos kijelzős iMac konfigurációt értékesít, de elemzők szerint ezt aligha tudja elérni.

A 17 hüvelykes kijelzővel szerelt változat ebben a hónapban kerül a boltokba, eközben a 15" TFT-vel rendelkező modell gyártási volumenét havi 20 ezer darabra csökkentették. Az iMac gyártói között található a tajvani Quanta, amely a gépek összeállítását végzi, a Foxconn Electronics, amely a kijelző mozgatható karját szállítja, valamint a Catcher Technology, amely a félgömb alakú számítógépházat állítja elő.

Ezek a cégek busás bevételhez jutottak az iMac révén, figyelembe véve annak bonyolult szerkezetét. Egyes források szerint egy komplett gép összeszerelése 100 lépésből áll. Azonban ez a közeljövőben alighanem változni fog, ugyanis az Apple erőteljes nyomást gyakorol a beszállítókra annak érdekében, hogy csökkentsék a gyártási költségeket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról