:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 22. 14:43

A PayPal részvényesei októberben döntenek a cég eladásáról

A PayPal részvényesei október 3-án szavaznak arról, hogy eladják-e a céget az internetes aukciósházat üzemeltető eBaynek.

A PayPal részvényesei október 3-án szavaznak arról, hogy eladják-e a céget az internetes aukciósházat üzemeltető eBaynek.

A részvénycserés ügylet keretében a PayPal részvényesei minden egyes részvényükért 0,39 eBay részvényt kapnának. Az eBay jelenlegi részvényárfolyama alapján a tranzakció értéke mintegy 1,42 milliárd dollár. A PayPal részvényeit az idén vezették be a tőzsdére.

A PayPal főként azon szolgáltatásairól ismert, amelyek révén a felhasználók az interneten keresztül fizetéseket teljesíthetnek és fogadhatnak el hitelkártya felhasználása nélkül. A cég forgalmának túlnyomó részét az eBay aukciók adják. Az eBay jelenleg is nyújt ilyen szolgáltatást (eBay Payments by Billpoint), ezt az ügylet lezárultával le fogja állítani a vállalat.

"Az eBay és a PayPal egyaránt igen jelentős felhasználói hálózatokat alakítottak ki az interneten" -- mondta Peter Thiel, a PayPal elnök-vezérigazgatója. "Az ügylet szépsége éppen abban rejlik, hogy lehetővé teszi azt, hogy a közösségeinknek új eszközöket kínáljunk és még rugalmasabbá tehessük szolgáltatásainkat. Szolgáltatásaink integrálása egyaránt jelent lényeges előrelépést jelenlegi és jövőbeni online ügyfeleinknek."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.