:

Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 21. 09:32

A Turbolinux értékesítette linuxos üzletágát

[ZDNet, WSJ] A Turbolinux tegnap jelentette be, hogy linuxos üzletágát eladta egy vezető japán szoftverfejlesztő cégnek, a Software Research Associatesnek (SRA), és hamarosan kereskedelmi szoftvereket fogalmazó céggé alakul. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

Turbolinux[ZDNet, WSJ] A Turbolinux tegnap jelentette be, hogy linuxos üzletágát eladta egy vezető japán szoftverfejlesztő cégnek, a Software Research Associatesnek (SRA), és hamarosan kereskedelmi szoftvereket fogalmazó céggé alakul. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

Az SRA képviselői elmondták, hogy az ázsiai szerver operációs rendszerek piacán vezető Turbolinux felvásárlása révén jelentős előnyre tehetnek szert a linuxos piacon. Az SRA továbbá közölte, hogy megtartja a Turbolinux cég- és márkanevet is, valamint folytatja a Turbolinux korábbi szerepvállalását a United Linux projektben. Amint az ismert, májusban a Caldera, a Conectiva, a SuSE és a Turbolinux egy közös szervezetet jelentett be United Linux néven, melynek feladata egy olyan meta-disztribúció elkészítése, amely az említett négy cég terjesztéseinek alapjául fog szolgálni.

A Turbolinux ugyanakkor közölte, hogy hamarosan egy független céget hoz létre, mely a PowerCockpit szerverkonfigurációs és -menedzsment szoftver értékesítésére koncentrál majd. A PowerCockpit kereskedelmi szoftver, mely szerverenként 200 dolláros licencdíj fejében vásárolható meg. A felvásárlás eredményeként körülbelül 70 Turbolinux-alkalmazott kerül az SRA-hoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.