Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 19. 18:00

ATI Radeon 9700 Pro teszteredmények

Hosszú várakozás után megjelentek, megjelenhettek az első teszteredmények az ATI Radeon 9700 Pro videokártyáiról. A chipről a nagyobb külföldi oldalak egyöntetűen jó véleménnyel vannak, ami nem is meglepő annak tükrében, hogy a kártyának gyakorlatilag minden tekintetben sikerült trónjáról letaszítania az NVIDIA GeForce4 Ti4600-at. Az általános vélekedést jól tükrözi a Toms Hardware tesztjének konklúziója:

Hosszú várakozás után megjelentek, megjelenhettek az első teszteredmények az ATI Radeon 9700 Pro videokártyáiról. A chipről a nagyobb külföldi oldalak egyöntetűen jó véleménnyel vannak, ami nem is meglepő annak tükrében, hogy a kártyának gyakorlatilag minden tekintetben sikerült trónjáról letaszítania az NVIDIA GeForce4 Ti4600-at. Az általános vélekedést jól tükrözi a Tom's Hardware tesztjének konklúziója:
A Radeon 9700 Pro minden tekintetben kimagasló teljesítményt nyújt, legyen szó akár játékok futtatása során framerate-ről, poligonteljesítményről, FSAA-ról, anizotropikus szűrésről vagy pixel és vertex shader teljesítményről. Az NVIDIA jelenlegi zászlóshajója a második helyre szorult. És a Matrox? Az eredmények tükrében a Parhelia még kevésbé tűnik vonzónak, mint korábban.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a GeForce4 Ti már féléves hardver. Ám az ára még ma is 300-350 dollár körül alakul, míg a Radeon 9700 ajánlott végfelhasználói ára 399 dollár. Várhatóan azonban a kiskereskedelemben ennél alacsonyabb árakkal is találkozhatunk majd. Mi több, a normál [azaz nem Pro] Radeon 9700 még olcsóbb lesz, ezért várhatóan a GeForce4 Ti chipes kártyák árai is gyorsan csökkennek majd.[...]

Ha a leggyorsabb gamer kártyára van szükséged, a Radeon 9700-at keresd! Az NVIDIA következő generációs chipje, az NV3x még legalább néhány hónapon keresztül csupán szóbeszéd formájában létezik majd.

Az alábbi angol nyelvű teszteket ajánljuk olvasóinknak:

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról