:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 17. 13:58

Optimalizált Perl HP-UX rendszerekre: a HP és az ActiveState megállapodása

[LinuxPR] A HP és a szkriptnyelvekkel foglalkozó

ActiveState[LinuxPR] A HP és a szkriptnyelvekkel foglalkozó kanadai székhelyű ActiveState Corp. megállapodott arról, hogy egy optimalizált Perl interpreter-csomagot készítenek a HP-UX különféle változataira, és az ActiveState által készített Perl-disztribúció, az ActivePerl a jövőben a Linux, Solaris és Win32 platformokon kívül a HP-UX 11 Intel és PA-RISC rendszerekhez készült változatain is elérhető lesz.

"Örömmel dolgozunk együtt a HP-vel az ActiveState Perl további UNIX platformokra történő bevezetésén. Tavaly több mint egymillió alkalommal töltötték le tölünk az ActivePerlt, de most a vállalati felhasználók még szélesebb köre használhatja a ki a Perl erejét: HP-UX platformon" -– mondta a Shawn Thomas, az ActiveState üzletfejlesztési igazgatója.

A megállapodás szerint az ActiveState portolja az ActivePerlt HP-UX-ra és biztosítja a Perl-bővítések könnyű kezelését és telepíthetőségét az ActiveState által fejlesztett Perl Package Manager (PPM) segítségével. A kanadai cég mindezen túl technikai támogatást is nyújt a HP terméktámogatási központoknak. A két cég együttműködésének első eredménye a software.hp.com-ról tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.