Szerző: Barna József

2002. augusztus 16. 11:16

A Drezdát sújtó áradások ellenére zavartalanul üzemel az AMD félvezetőgyára

Az utóbbi hetek esőzései miatt Németországot is sújtó áradások miatt Szászországban válsághelyzet alakult ki. Az Advanced Micro Devices, melynek elsőszámú félvezetőgyára, a Fab 30 Drezdában található, tegnap sajtóközleményt adott ki, melyben leszögezi, hogy a várost is elérő árvíz ellenére a termelés zavartalanul folyik a gyárban.

[HWSW] Az utóbbi hetek esőzései miatt Németországot is sújtó áradások miatt Szászországban válsághelyzet alakult ki. Az Advanced Micro Devices, melynek elsőszámú félvezetőgyára, a Fab 30 Drezdában található, tegnap sajtóközleményt adott ki, melyben leszögezi, hogy a várost is elérő árvíz ellenére a termelés zavartalanul folyik a gyárban.


Az AMD Fab 30-as gyára (Fotó: Jörg Müller, AMD)

Amint azt Hans Deppe, az AMD Saxony igazgatója a sajtóközleményben tudatta: "Noha a drezdai vidék nagy részét példa nélküli áradások sújtják, a termelés a tervek szerint folyik, és a gyárban a hangulat továbbra is jó. Létesítményünk előrelátó tervezésének és az alkalmazottak példás helytállásának köszönhetően normál üzemre számítunk a körülmények alakulásától függetlenül."

A drezdai Fab 30 áramellátásáért a létesítmény területén található önálló erőmű felel, így a városban tapasztalható áramingadozások, -kimaradások nem befolyásolják a gyár működését, ahogy a közlekedés is biztosítva van a városi repülőtér és a sztrádák irányába, áll a sajtóanyagban. A Fab 30-at közvetlenül nem érintette az ár, és az AMD várakozásai szerint a helyzet esetleges rosszabbra fordultával sem várható fennakadás a termelésben.

a címlapról