Szerző: roberto

2002. augusztus 15. 20:43

LinuxWorld: három disztribútor termékei már megfelelnek az LSB követelményeinek

[Free Standards Group] A LinuxWorld expón tegnap a Free

Linux Standard Base[Free Standards Group] A LinuxWorld expón tegnap a Free Standards Group bejelentette, hogy három vezető Linux-disztribúció már igazoltan LSB-kompatibilis: a francia MandrakeSoft SA, a német SuSE Linux AG és az egyesült államokbeli Red Hat Inc. termékei feleltek meg a Linux Standard Base (LSB) követelményeinek. A sajtóközlemény arra sajnos nem tér ki, hogy pontosan mely termékekről is van szó, illetve azok mely verzióiról.

"Az LSB hitelesítési program indítása után kevesebb mint hat héttel szerezték meg az igazolásokat a vezető disztribúciók" -- mondta a bejelentés kapcsán Scott McNeil, a Free Standards Group ügyvezető igazgatója.

Az LSB a Free Standards Group egyik munkacsoportja, amely a Linux és a hozzá tartozó GNU eszközök alapvető funkcionalitásának szabványosítására törekszik; a Linux-disztribúciók és a linuxos alkalmazások így szélesebb piacra számíthatnak. Az LSB előírásainak létrehozásában fejlesztők, Linux-disztribútorok és egyéb szoftvercégek vettek részt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról