:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 15. 18:18

Ellison: sokan vagyunk a linuxos közösségben, de nem elegen

Lawrence J. Ellison
Larry Ellison
[ZDNet] Az Oracle elnök-vezérigazgatója tegnap a LinuxWorld rendezvényen elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy cége elkötelezett a Linux támogatása mellett, de egyben figyelmeztetett arra is, hogy mindaddig, amíg a Microsoft Office-szal szemben képtelen a közösség egy megbízható és népszerű, nyílt forráskódú irodai programcsomagot felmutatni, hiábavaló a Linux tömeges elterjedéséről álmodozni.

Larry Ellison elismeréssel adózott a közösség előtt, amiért annak sikerült elérnie, hogy immár a nagyvállalatok is úgy tekintenek a Linuxra, mint a UNIX-nál vagy a Windowsnál olcsóbb, megbízhatóbb és gyorsabb szerver operációs rendszerre. Mint mondta: "A Linux korábban a hackerek, tudósok és egyetemek provinciája volt. Azonban attól tartok, néhány év múlva itt öltönyös emberek sokasága ül majd: ez elkerülhetetlen. A Linux fokozatosan beszivárog a nagyvállalatok világába."

Az irodai programcsomagokról szólva Ellison elégedetlenségét fejezte ki a Sun által forgalmazott StarOffice-szal kapcsolatban, majd kiemelte: "Ez a valódi kihívás és egyben a Linux versenyképességének legnagyobb gátja is. Remélem, létezik egy nyílt forráskódú válasz az Office-ra: egy összehangolt, jobban koordinált terv a Microsoft Office előnyének ledolgozására."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.