:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 14. 11:26

Kimagasló első féléves eredményekről számolt be az econet.hu Rt.

Az előző év azonos időszakához képest több mint ötszörösére, a tavalyi teljes évi árbevétellel csaknem megegyező, 287 millió forintra növelte árbevételét az első félévben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett egyetlen internetes cég, az econet.hu Informatikai Rt. A társaság ma közzétett gyorsjelentése szerint az econet.hu Rt. a tavalyi első félévi 175 milliós veszteséggel szemben az idén 41,5 millió forintos üzemi eredményt ért el az első félévben.

[HWSW] Az előző év azonos időszakához képest több mint ötszörösére, a tavalyi teljes évi árbevétellel csaknem megegyező, 287 millió forintra növelte árbevételét az első félévben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett egyetlen internetes cég, az econet.hu Informatikai Rt. A társaság ma közzétett gyorsjelentése szerint az econet.hu Rt. a tavalyi első félévi 175 milliós veszteséggel szemben az idén 41,5 millió forintos üzemi eredményt ért el az első félévben.

A társaság első félévben elért 287 millió forintos nettó árbevétele a tavalyi bázis 529 százalékát teszi ki, és megközelíti a cég teljes tavalyi forgalmát. A második negyedévben az econet.hu Rt. az első negyedévi 127 millióról 160 millió forintra növelte árbevételét, miközben üzemi eredménye 9 millióról 32,5 millió forintra emelkedett. Ezzel a társaság immár a harmadik egymást követő nyereséges negyedévet tudhatja maga mögött.

Az econet.hu Rt a nyereséges működés stabilizálódását alapvetően a webgyár elnevezésű honlapkészítő és tartalommenedzsment eszköz sikeres piaci bevezetésére, illetve -- részben e terméknek köszönhetően -- néhány nagyobb volumenű megrendelés elnyerésére vezeti vissza.

A társaság szakemberei az elmúlt negyedévben továbbfejlesztették a webgyár terméket, amely így még bonyolultabb funkcionalitású internetes honlapok, portálok vagy egész portálcsaládok gyors és meglepően alacsony költségű elkészítésére is alkalmas. A cég a termék további fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektet a termék licencértékesítésével kapcsolatos tárgyalásokra, illetve a nagyobb értékű, az econet.hu középtávú stratégiájához illeszkedő egyedi technológiai fejlesztésekre, mind az internetes, mind a hagyományos informatika területén.

"A fejlődésében múlt évben megtorpant magyarországi internetes piac lassan újraéled, megítélésünk szerint ugyanakkor e piacon az olyan, már bizonyított, fejlődőképes és az internetes tapasztalatok mellett komoly IT-tudással rendelkező cégek lesznek sikeresek, mint az econet" -- mondta el Szenes Gábor, a társaság stratégiai tanácsadója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.