Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 13. 15:12

Az Apple új, kétprocesszoros Power Mac G4 rendszereket mutatott be

Az Apple Computer ma három új Power Mac G4 asztali számítógépet mutatott be, amelyekben két PowerPC G4 processzor található. A konfigurációk ára 1699 dollárnál kezdődik.

Az Apple Computer ma három új Power Mac G4 asztali számítógépet mutatott be, amelyekben két PowerPC G4 processzor található. A konfigurációk ára 1699 dollárnál kezdődik.

Az új PowerMac G4 számítógépekben kiépítéstől függően két darab 867 MHz-es, 1 GHz-es, vagy 1,25 GHz-es PowerPC G4 mikroprocesszor, DDR333 SDRAM memória és NVIDIA GeForce4 MX vagy ATI Radeon 9000 Pro videokártya található. A konfigurációkra természetesen az OS X operációs rendszer legújabb változata, a Jaguar kódnevű 10.2 verzió van telepítve.

"Most már 1699 dollárért kapható Xserve architektúrán alapuló, kétprocesszoros G4 rendszer előre telepített Jaguar operációs rendszerrel" -- mondta az Apple vezérigazgatója, Steve Jobs. "Ezek a valaha készült leggyorsabb Macintosh számítógépek."

"Az új Power Mac gépek gyorsabban futtatják az Adobe Photoshopot, mint bármelyik PC" -- mondta Bruce Chizen, az Adobe vezérigazgatója.

Az Apple új konfigurációiban a csúcsteljesítményű processzorok mellett figyelemre méltó érdekesség még a négy belső meghajtóhelyet biztosító számítógépház, amelybe akár 4 darab 120 Gbyte kapacitású ATA/100 merevlemez is építhető, így közel fél terabyte háttértárkapacitás érhető el. Ezen felül a gépekbe további két optikai meghajtó -- például CD-RW, DVD/CD-RW, vagy SuperDrive kombó drive építhető be.

A 867 MHz-es és 1 GHz-es processzorral szerelt rendszerek azonnal elérhetők az Apple kínálatában a konfigurációk induló ára 1699, illetve 2499 dollár. Az 1,25 GHz-es PowerPC G4 processzoros rendszerek szállítása szeptember második felében kezdődik, a gépek ára 3299 dollártól indul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról