Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 13. 14:21

A Salomon Smith Barney csökkentette az Intel profitelőrejelzésését

[Wall Street Journal] Jonathan Joseph, a Salomon Smith Barney elemzője csökkentette a cég negyedéves és éves profit- és forgalomelőrejelzését.

[Wall Street Journal] Jonathan Joseph, a Salomon Smith Barney elemzője csökkentette a cég negyedéves és éves profit- és forgalomelőrejelzését.

Joseph a cég harmadik negyedéves nyereségelőrejelzését részvényenként 14 centről 12 centre vitte le, míg a forgalombecslést 6,78 milliárd dollárról 6,44 milliárd dollárra csökkentette. Az elemző szerint a lépés legfőbb oka az volt, hogy a PC-alkatrészek eladási eddig elég lassan alakulnak a jelenlegi negyedévben, különösen a kiskereskedelmi szinten.

A 2003-as évet illetően Joseph a nyereségelőrejelzést részvényenként 90 centről 79 centre, míg 2004-ben 1,30 dollárról 1,10 dollárra vitte le.

Kutatási jelentésében Joseph kifejtette, hogy az Intel harmadik negyedéves teljesítménye megfelel a kitűzött 6,3-6,9 milliárd dolláros forgalomnak.

A harmadik negyedévben a tapasztalatok szerint a bevételek döntő része az időszak végére esik. A szakértők szerint az Intel várhatóan augusztus végén fogja csökkenteni árait. E két tényező miatt Joseph kiemelte, hogy a cég teljesítménye nagyon függ a szeptember végi forgalomtól.

Joseph egyúttal 27 dollárról 25 dollárra csökkentette az Intel 12 hónapos részvényárfolyam-célkitűzését.

A cég szeptember 5-én számol be a negyedévről és a várható eredményekről. A First Call által megkérdezett elemzők 6,63 milliárd dolláros forgalmat és részvényenként 13 centes nyereséget várnak.

A hír hatására az Intel részvényárfolyama tegnap 33 centtel (1,85%-kal) 17,53 dollárra esett vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról