Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 13. 12:38

A SiS megkezdte új chipkészleteinek szállítását

[xbit-labs] Tajvani alaplapgyártóktól származó hírek szerint a Silicon Integrated Systems (SiS) megkezdte legújabb chipkészleteinek szállítását.

[xbit-labs] Tajvani alaplapgyártóktól származó hírek szerint a Silicon Integrated Systems (SiS) megkezdte legújabb chipkészleteinek szállítását.

A Pentium 4 processzorokat támogató SiS648 és SiS650GL lapkakészletek első szállítmányai már eljutottak az alaplapgyártókhoz. Mint ismeretes, a SiS648 egy felső kategóriás Pentium 4 chipkészlet, amely támomagtja a DDR400 SDRAM-ot, valamint az AGP8X, FireWire, USB2.0 és ATA/133 eszközöket. A SiS650GL egy olcsó, integrált grafikus maggal rendelkező chipset, amely Pentium 4 processzorokat és DDR266/PC133 SDRAM-ot támogat.

A hírek szerint a tajvani cég ezen felül végre megkezdte a Xabre 400 videochipek szállítását is, vagyis az első termékeknek -- köztük a PowerColor, a Soltek és a Gigabyte kártyáinak -- hamarosan meg kell jelenniük az üzletekben. A 128 Mbyte memóriával szerelt Xabre 400 chipes kártyák ára 100 dollár körül várható, a 64 Mbyte-os kivitelekért pedig 90 dollár körüli összeget kérnek majd.

Bár a SiS a múlt héten hivatalosan is bejelentette Rambus DRAM-ot támogató SiS R658 chipkészletét, ennek a terméknek a gyártásáról egyelőre nem áll rendelkezésre információ. A pletykák szerint azonban az ASUS már tervezi R658 chipsetes alaplapját, amelyet valószínűleg hamarosan a boltok polcain is láthatunk majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról