:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 13. 11:53

A Red Hat nagyvállalati operációs rendszere támogatja az AMD Hammer processzorokat

A LinuxWorld kiállítás keretében a legnagyobb Linux-disztribútor, a Red Hat Software, illetve az AMD bejelentették, hogy a Red Hat nagyvállalati ügyfeleknek szánt Red Hat Linux Advanced Server operációs rendszere támogatni fogja a 64 bites Athlon és Opteron processzorokat.

Red HatA LinuxWorld kiállítás keretében a legnagyobb Linux-disztribútor, a Red Hat Software, illetve az AMD bejelentették, hogy a Red Hat nagyvállalati ügyfeleknek szánt Red Hat Linux Advanced Server operációs rendszere támogatni fogja a 64 bites Athlon és Opteron processzorokat.

A Red Hat natív 64 bites támogatást nyújt a Hammer technológián alapuló AMD processzorokhoz, miközben természetesen a már meglévő 32 bites Linux-alkamazások futtatását is biztosítja.

"A Red Hat és az AMD közös célja, hogy ügyfeleinek ipari szabványokon alapuló, erőteljes, gyors, mégis elérhető árú nagyvállalati megoldásokat szállítson" -- mondta Paul Cormier, a Red Hat műszaki részlegének alelnöke. "A Red Hat Linux Advanced Server és az AMD x86-64 technológia kombinációja kedvező választás azon nagyvállalati ügyfelek számára, akik le szeretnék cserélni RISC/UNIX rendszereiket."

Amint arról beszámoltunk, az AMD Hammer integrált DDR memóriavezérlőt tartalmaz, a cég által kifejlesztett HyperTransport pont-pont technológiát kihasználva kommunikál az alaplapi vezérlőchipekkel és a többi processzorral, valamint 0,13 mikronos silicon-on-insulator (SOI) gyártástechnológiával készül a cég drezdai Fab 30-as gyárában.

A Hammer első változata, az asztali számítógépekbe szánt nyolcadik generációs Athlon (korábban ClawHammer) processzor várhatóan ez év negyedik negyedévében jelenik meg 3400+ (2 GHz) modellszámozással. Az AMD útiterve szerint még 2003 első negyedévében követi ezt a 4000+ jelölésű változat, míg a többprocesszoros szerverekbe szánt Opteron (korábban SledgeHammer) megjelenése a jövő év első félévében esedékes.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.