:

Szerző: roberto

2002. augusztus 13. 09:44

Megnyílt a San Franciscó-i LinuxWorld konferencia és kiállítás

Ma nyitja meg kapuit San Franciscóban a LinuxWorld

Ma nyitja meg kapuit San Franciscóban a LinuxWorld kiállítás, a konferencia ugyan már tegnap elkezdődött, de jelentős események még nem történtek. A hacker show néhány év alatt komoly nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát, az idei kiállításon az ott lesz többek közt a Sun Microsystems is, náluk vélhetően az új Cobalt LX50-es szerverkészülék lesz a legfőbb látnivaló, amely a hírek szerint már a cég saját Linux-disztribúciójával működik.

Körülbelül két hónapja nagy meglepetést okozott, hogy a szoftveripar óriáscége, a Microsoft is csatlakozott a kiállítókhoz, redmondi vállalat állítólag olyan UNIX-os szolgáltatásokat fog bemutatni, amelyek lehetővé teszik a legtöbb linuxos szoftver számára a Windows alatti működést.

Ma 11 órakor kezdődnek a programbeszédek, a mai előadók: Scott McNealy, a Sun Microsystems elnök-vezérigazgatója és Szergej Brin, a Google Inc. társalapítója és elnöke. Holnap Douglas T. Elixet, az IBM Global Services vezetőjét és Lawrence J. Ellisont, az Oracle elnök-vezérigazgatóját hallhatja a közönség.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.