:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 9. 16:14

Túl lassú a memória a Crucial Radeon 8500LE kártyákon?

A Micron Technology memóriamodulokat gyártó részlege, a Crucial nemrégiben lépett be a videokártyák piacára, mégpedig egy ATI Radeon 8500LE chipes megoldással.

A Micron Technology memóriamodulokat gyártó részlege, a Crucial nemrégiben lépett be a videokártyák piacára, mégpedig egy ATI Radeon 8500LE chipes megoldással.

A világ második legnagyobb memóriagyártója természetesen a saját termékeivel szereli a kártyát, azonban akik arra számítottak, hogy villámgyors és könnyen túlhajtható memóriachipeket találnak a Crucial kártyán, azoknak nagyot kellett csalódniuk, ugyanis a termékeken 6 ns elérési idejű 128 bites DDR SDRAM chipek találhatók, amelyek elméleti maximális órajele 166 (333 DDR) MHz.

Mint ismeretes, az ATI Radeon 8500LE chipes kártyákon a gyári specifikációk szerint mind a grafikus processzor, mind pedig a memóriachipek 250 MHz-en működnek, ez a memória esetében 500 MHz-es DDR órajelet jelent. Mivel a Crucial kártyán ennél lényegesen lassabb memória található, valószínűleg a termék teljesítménye messze elmarad a vetélytársakétól.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.