:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 9. 12:36

Korlátozott példányszámban gyártott, platinaszínű Game Boy Advance konzolt dob piacra a Nintendo

A Nintendo Európában is piacra dobja azt a korlátozott példányszámban gyártott Game Boy Advance konzolt, amelyhez eddig csak az amerikai vásárlók juthattak hozzá.

A Nintendo Európában is piacra dobja azt a korlátozott példányszámban gyártott Game Boy Advance konzolt, amelyhez eddig csak az amerikai vásárlók juthattak hozzá.

Június elején a konzol eladásai sikereinek megünnepléseként a Nintendo of America egy korlátozott példányszámban gyártott, platinaszínű Game Boy Advance konzolt dobott piacra, amelyet a "közönséges" készülékeknél némileg magasabb áron lehetett megvásárolni.

A japán konzolgyártó bejelentette, hogy hamarosan Európában is kapható lesz a platinaszínű Game Boy, a konzolt szeptember 27-től lehet megvásárolni 99 eurós áron. A készüléket természetesen elsősorban Nintendo-őrülteknek és gyűjtőknek szánja a cég.

A pletykák szerint eközben a Nintendo már dolgozik a konzol felújított változatán is, amely a korábbinál jobb minőségű kijelzőt és kontrasztállítási lehetőséget is tartalmaz. A tavaly tavasszal megjelent konzolt számos kritika érte a felhasználók részéről amiatt, hogy a kijelzője erős fényben nehezen látható.

A megszállott Game Boy Advance-rajongók időközben számos trükköt találtak ki annak érdekében, hogy a konzol kijelzője háttérvilágítást kapjon, azonban ezekhez természetesen szét kell szedni a konzolt, és a garancia elvesztése mellett számos alkatrészt kell módosítani, kicserélni, illetve beszerelni. Nylvánvaló, hogy ilyenre az átlagos feljhasználók nem képesek.

A hírek szerint a GBA új változata csak a kijelzőben és a kontrasztállítási lehetőségben tér el elődjétől, a gépek specifikációi minden másban azonosak.

A Nintendo Game Boy Advance egy 32 bites, beágyazott memóriával rendelkező ARM mikroproceszor köré épül, 240x160 pixel felbontású kijelzője egyszerre 32 768 szín megjelenítésére képes. A gép legnagyobb erőssége a többjátékos üzemmódokban rejlik: egyszerre akár négy gép is összekapcsolható. A Game Boy Advance-on mindenfajta változtatás nélkül futtathatók a Game Boyra és a Game Boy Colorra írt szoftverek.

A készüléket három különböző színben (lila, fehér, áttetsző kék) lehet megvásárolni. A 140 gramm tömegű Game Boy Advance-t két AA elem működteti akár 15 órán keresztül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.