:

Szerző: roberto

2002. augusztus 8. 10:33

Boldogok a sajtkészítők, legalábbis Új-Zélandon

- Mit mondott? - Azt hiszem, azt mondta,

Fine Cheeses - Kapiti "- Mit mondott? - Azt hiszem, azt mondta, boldogok a sajtkészítők. - Óh, miért emeli ki a sajtkészítőket? - Ahm, nyilván nem szó szerint kell érteni, ugyanúgy vonatkozik bármely tejipari termék készítőjére..." Az idézett filmben (Brian élete) több szó ugyan nem esik a sajtkészítőkről, sőt a boldogságukról sem, azonban a tegnapelőtti New Zeland Herald egyik cikkéből kiderül, hogy mégiscsak boldogok a sajtkészítők, legalábbis Új-Zélandon, ha elfogadjuk azt a feltevést, hogy egy képzeletbeli emocionális tér boldogság, megelégedettség és nyugalom fogalmakkal leírható tartományában jelölhetjük ki mindazok helyét, akik Linuxot használnak.

A szigetország legnagyobb napilapja arról számolt be, hogy a Kapiti Cheeses Ltd., Új-Zéland egyik legjobb sajtkészítője –- a teljes képhez hozzátartozik, hogy a cég jégkrémeket is készít -– linuxos alapokra helyezte új vállalati szoftverrendszerét. A Nasdaqon is jegyzett kaliforniai székhelyű QAD Inc-től vásárolt MFG/Pro szoftverrendszer Red Hat Linuxon fog futni. A QAD ausztráliai és új-zélandi ügyvezető igazgatója, Gordon Fleming elmondta, hogy eladásaiknak körülbelül 30-40 százalékát teszik ki NT-s rendszerek, de a Linux megjelenése a vállalati szektorban valószínűleg lejjebb szorítja majd ezt az arányt.

Alan Bird, a Kapiti Cheeses pénzügyi vezetője pedig arról számolt be a napilapnak, hogy a költségeket és a megbízhatóságot egyarányt figyelembe véve hozták meg döntésüket; Bird azt is elmondta, hogy előtte Windows-alapú pénzügyi, tervezési és iktatórendszereket használtak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.