:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 7. 16:18

A Vivendi megválna számítógépes játékokkal foglalkozó részlegétől

A francia-amerikai médiabirodalom Vivendi Universal megválna számítógépes játékokkal foglalkozó részlegétől, a Vivendi Universal Games-től -- adta hírül a Wall Street Journal Europe.

A francia-amerikai médiabirodalom Vivendi Universal megválna számítógépes játékokkal foglalkozó részlegétől, a Vivendi Universal Games-től -- adta hírül a Wall Street Journal Europe.

A tekintélyes üzleti lap információi szerint a Vivendi Universal igazgatótanácsának elnöke, Jean-Rene Fourtou még nem döntötte el, túladjon-e a videojáték-részlegen. A hírek szerint Fourtou az üzletágat nem sorolja a létfontosságú és bővíthető részlegek közé.

A Wall Street Journal szerint a Vivendi Universal Games-ért sorban állnak a vásárlók, köztük a Microsoft, a Sony Computer Entertainment és a Sega. A részleg piaci értékét szakértők 2 milliárd dollárra becsülik, az üzletág eladásával a Vivendi jelentősen csökkenteni tudná 18,3 milliárd dollárra rúgó adósságállományát.

A Vivendi Universal korábbi vezetője, Jean-Marie Messier kulcsfontosságúnak minősítette a játékokkal foglalkozó részleget. A Vivendi Universal Games éves forgalma becslések szerint 600 millió dollár.

A Vivendi Universal Games "fennhatósága alá" jelenleg négy nagy játékfejlesztő stúdió tartozik, köztük a Blizzard (Diablo, Warcraft, Starcraft), a Sierra (Half-Life, Counter-Strike, Malice, SWAT, Tribes), a főként kisgyerekeknek szánt játékos oktatóprogramokkal foglalkozó Knowledge Adventure, valamint a Universal filmstúdió licenceiből játékokat fejlesztő Universal Interactive (Crash Bandicoot, The Lord of the Rings, The Scorpion King).

A Vivendi Universal Games a Vivendi Universal Publishing részlegen belül működik és jelenleg a világ második legnagyobb játékkiadója, valamint a legnagyobb ingyenes internetes játékportál üzemeltetője.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.