Szerző: roberto

2002. augusztus 7. 12:19

Windowsos irodai programok futtatása Linux alatt: CrossOver Office 1.2

[CodeWeavers] A WINE Projekt

CodeWeavers[CodeWeavers] A WINE Projekt munkájára építő, Linux alatti windowsos technológiákkal foglalkozó CodeWeavers Inc. kiadta a CrossOver Office 1.2-es verzióját. A szoftvercsomag lehetővé teszi a Windowsra készült programok használatát anélkül, hogy ehhez a Microsoft Windows valamelyik kiadásának egy példányára lenne szükség. A CrossOver Office ma megjelent verziója a CodeWeavers szerint az alábbi programokat támogatja: Microsoft Word 2000, Microsoft Excel 2000, Microsoft Powerpoint 2000, Lotus Notes R5, Microsoft Outlook 2000 és Microsoft Internet Explorer 5.0-5.5.

Az előző kiadáshoz képest a legfontosabb újdonság az Egyesült Államokban roppant népszerű Intuit Quicken pénzügyi program és a Microsoft Visio 2000 diagramszerkesztő program hivatalos támogatása, ugyanakkor a Microsoft Access 2000-hez továbbra sincs hivatalos támogatás. A CrossOver Office 1.2 ára felhasználónként 55 dollár, a szoftvert Red Hat, Mandrake, SuSE, Debian és Caldera disztribúciókon tesztelték.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról