:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 7. 11:46

Meglepő újdonságok várhatók az ATI háza táján

[VR-Zone] Kwon Yuen Ho, az ATI Technologies vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke a Radeon 9000 és Radeon 9700 chipek kínai bemutatásakor tartott beszéde után számos érdekes kérdést kapott, amelyre még érdekesebb válaszokat adott.

[VR-Zone] Kwon Yuen Ho, az ATI Technologies vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke a Radeon 9000 és Radeon 9700 chipek kínai bemutatásakor tartott beszéde után számos érdekes kérdést kapott, amelyre még érdekesebb válaszokat adott.

Yuen Ho elmondta, hogy az ATI jelenleg is kísérletezik olyan többchipes megoldással, amelyet egyszer már a Rage Fury MAXX képében láthattunk a cégtől. A vezérigazgató szerint semmi akadálya annak, hogy egy videokártyán két Radeon 9700 kapjon helyet, amelyek akár 4 kijelzőt is meghajthatnak. Megjelenési dátumot Yuen Ho azonban nem árult el.

A kanadai vállalat vezérigazgatója nyilvánosságra hozta a mobil chipekre vonatkozó terveket is, amelyek szerint a Radeon 9000 notebookokba szánt változata két hónapon belül megjelenik a piacon, a mobil Radeon 9700 végleges tervei pedig hamarosan elkészülnek, azonban ennek a chipnek a kereskedelmi megjelenése még nem tudni, mikor esedékes.

Yuen Ho közzétett néhány részletet a Radeon 9700 olcsóbb változatáról is, amely a pletykák szerint Radeon 9500 néven lesz kapható. Az ATI vezérigazgatója elmondta, hogy a középkategóriás kártya négy renderelő futószalaggal és 128 bites DDR memóriavezérlővel rendelkezik majd.

Ismeretes, hogy a Radeon 9700 chipek 0,15 mikronos csíkszélességű technológiával készülnek, korábban felröppentek olyan pletykák, amelyek szerint az ATI még az idén elkészíti a Radeon 9700 0,13 mikronos csíkszélességű változatát, amelyet Radeon 10000 néven forgalmaz majd. A cég vezérigazgatója szerint azonban a 0,13 mikronos csíkszélességet csak a következő év első félévében megjelenő, DirectX 9.1-et támogató R350 grafikus processzor gyártásánál vezetik be.

Yuen Ho ezen felül elmondta, hogy bár az ATI chipeket jelenleg a TSMC gyártja, a cég tárgyal a világ második legnagyobb szerződéses félvezetőgyártójával, a UMC-vel is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.