Szerző: roberto

2002. augusztus 6. 22:39

Németország legnagyobb repülőgépmotor-gyártója a Linuxot választotta

[SuSE] A SuSE tegnapi sajtóközleménye szerint

SuSE[SuSE] A SuSE tegnapi sajtóközleménye szerint az MTU Aero Engines, a világ ötödik legnagyobb és Németország legnagyobb repülőgépmotor-gyártója a közelmúltban egy 64 számítógépből álló Linux fürtre bízta a motorfejlesztési feladatokat. A fürt Dell PowerEdge 1550-es szerverekből épül fel, a gépekben 1,13 Ghz-es Pentium III processzorok működnek. A klaszterben összesen 144 GB memória áll a tervezőmérnökök rendelkezésére, az MTU Aero Engines operációs rendszerként a SuSE Linux Enterprise Server 7-et választotta. A számítógépeket hagyományos 100 Mbit/s-os Ethernet hálózattal csatlakoztatták a 2 Gbit/s-os gerinchálózathoz. A közlemény szerint a cég azért döntött a fürtözéses megoldás mellett, mert ez volt a legolcsóbb. Egy hasonló teljesítményű UNIX-os szuperszámítógép a linuxos fürtnél akár két és félszer, háromszor többe került volna.

Dr. Axel Philipp, az MTU projektvezetője azt is elmondta, hogy a Linuxra való átállás zökkenőmentes volt, a cég saját UNIX-os szoftverét sikerült átültetni Linuxra, és a rendszer az elmúlt három hónapban hibamentesen üzemelt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról