Szerző: bzd

2000. április 27. 20:52

Az új Celeronok és a magas (8 feletti) szorzó

Rengetegen teszitek fel a kérdést a fórumokon és levélben is, hogy fog-e menni majd a Celeron2 az alaplapomban, ami legfeljebb 8x-ozni tud? Nem kell aggódni, fog . Miért is? Egyrészt, mert ez már nem 486-os, itt nem az alaplap szoroz, hanem a proci. Márészt pedig szerencsétlen proci csak egyetlen szorzót ismer. Vegyük például a 633-as Celeron 2-t, ami 9.5*66-on üzemel, és egy alaplapot, ami maximum 8x-ozni tud. Mivel a proci csak egy szorzót ismer, ezért indifferens milyen szorzót állítunk be mobo-n, ha meggebedünk a proci akkor is 9.5x-özni fog. Ok, ez volt eddig az elmélet, mondhatjátok azt, hogy tévedek. Akkor lássuk a bizonyítékot. Találkoztam már régi Abit BH6-tal, ami elvileg maximum 5.5x-özni tud. Nos, ebben az alaplapban ment egy 400-as Celeron (400MHz-en), ami történetesen 6*66-on üzemel. Illetve láttam már olyan alaplapot is (Shuttle HOT661P), aminek BIOS-ában, a szorzó beállításánál választható a Locked érték is, azaz a szorzólockos proci annyival szoroz, amennyivel tud. Remélem mindenki megnyugodott.

Rengetegen teszitek fel a kérdést a fórumokon és levélben is, hogy fog-e menni majd a Celeron2 az alaplapomban, ami legfeljebb 8x-ozni "tud"? Nem kell aggódni, fog. Miért is? Egyrészt, mert ez már nem 486-os, itt nem az alaplap szoroz, hanem a proci. Márészt pedig szerencsétlen proci csak egyetlen szorzót ismer. Vegyük például a 633-as Celeron 2-t, ami 9.5*66-on üzemel, és egy alaplapot, ami maximum 8x-ozni tud. Mivel a proci csak egy szorzót ismer, ezért indifferens milyen szorzót állítunk be mobo-n, ha meggebedünk a proci akkor is 9.5x-özni fog. Ok, ez volt eddig az elmélet, mondhatjátok azt, hogy tévedek. Akkor lássuk a bizonyítékot. Találkoztam már régi Abit BH6-tal, ami elvileg maximum 5.5x-özni tud. Nos, ebben az alaplapban ment egy 400-as Celeron (400MHz-en), ami történetesen 6*66-on üzemel. Illetve láttam már olyan alaplapot is (Shuttle HOT661P), aminek BIOS-ában, a szorzó beállításánál választható a "Locked" érték is, azaz a szorzólockos proci annyival szoroz, amennyivel tud. Remélem mindenki megnyugodott.
Most hirtelen nem is tudom mi legyen a következő "felvilágosító" jellegű írás, szóval miről szeretnétek ha mesélnék? Az ötletek IDE jöhetnek
a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.