:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 5. 22:34

Országos lesz a Freestart?

A HWSW értesülése szerint a közeljövőben további 19 távközlési körzetben válik elérhetővé a Freestart ingyenes internetszolgáltatása, sőt a 72-es (pécsi) és a 62-es (szegedi) körzetből már működik is a 24 órás ingyenes internetszolgáltatás. A Freestart jelenleg hivatalosan a budapesti, valamint a 26-os szentendrei és a 23-as érdi körzetben élőknek biztosít ingyenes netelérést.

Freestart[HWSW] A HWSW értesülése szerint a közeljövőben további 19 távközlési körzetben válik elérhetővé a Freestart ingyenes internetszolgáltatása, sőt a 72-es (pécsi) és a 62-es (szegedi) körzetből már működik is a 24 órás ingyenes internetszolgáltatás. A Freestart jelenleg hivatalosan a budapesti, valamint a 26-os szentendrei és a 23-as érdi körzetben élőknek biztosít ingyenes netelérést.

A Freestart sajtóreferense, Princz Hajnalka a HWSW-nek megerősítette a hírt a szolgáltatás elérhetőségének bővítésével kapcsolatban, bár a pontos körzetszám listáról hírünk megjelenéséig nem kaptunk megerősítő visszajelzést. Lapunk úgy tudja, hogy a 34, 36, 42, 46, 47, 48, 52, 62, 72, 74, 76, 82, 84, 85, 88, 92, 93, 94, 99-es körzetekben tervezik bevezetni az ingyenes internethozzáférést. A Freestart még ezen a héten közleményt ad ki a fejlesztésekről.

Több olvasónk is jelezte, hogy a Freestart kapcsolat használata közben már nem bont a telefonvonal óránként. Mint emlékezetes, idén vezette be a Freestart, hogy a 18 és 24 óra közti időszakban óránként megszakítja a vonalat, újra kell kapcsolódni az internethez. A 150 forintos kedvezmény augusztusi megszűnését követően valóban reálisnak tűnik, hogy az óránkénti bontás gyakorlatával felhagyjanak, ám egyelőre nem kaptunk visszajelzést, hogy technikai hibáról volt-e szó, vagy valóban megszűnt a hálózat leterheltségét némileg enyhítő, ám sokakat bosszantó óránkénti megszakítás.

Noha már hat internetszolgáltató is kínál ingyenes internethozzáférést, egyedül az Extranet nyújt 24 órás hozzáférést -- ám ők csak Budapesten. Ha a Freestart valóban bővíti a hozzáférés lehetőségét, megtarthatja az ingyenes internetszolgáltató piacon elfoglalt vezető pozícióját, hiszen 24 órás szolgáltatásával vidéken ők jelentik egyetlen alternetívát az internet-hozzáférésen spórolni kívánó felhasználóknak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.