Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 5. 13:48

Környezetbarát PC-t mutatott be az NEC

Immár az Egyesült Államokban is kapható a japán NEC Transmeta Crusoe processzorra épülő asztali számítógépe, a környezetkímélő PowerMate eco konfiguráció.

Immár az Egyesült Államokban is kapható a japán NEC Transmeta Crusoe processzorra épülő asztali számítógépe, a környezetkímélő "PowerMate eco" konfiguráció.

A rendszer összeállításánál a vállalat nagy figyelmet fordított a környezetvédelemre, így a PowerMate eco nem csak csendes és kevés energiát fogyaszt, hanem az alkatrészek kiválasztásánál is különös figyelmet fordítottak az újrafelhasználhatóságra, vagy például az ólomtartalomra.

A konfiguráció lelke egy energiatakarákos Transmeta Crusoe processzor, amely 900 MHz-en működik. A gépben 15 hüvelyk átlójú TFT-LCD kijelző, 20 Gbyte kapacitású folyadékcsapágyazású mobil merevlemez, 256 Mbyte memória, CD-ROM vagy CD-RW/DVD-ROM kombó meghajtó található. A számítógép tömege hálózati adapter, billentyűzet és egér nélkül mindössze 7,4 kilogramm.

A külső tápegységnek, a ventilátor nélküli tervezésnek és a csendes merevlemeznek köszönhetően a PowerMate eco által kibocsátott zaj mindössze 20 dB, amely nagyjából az emberi suttogásnak felel meg.

Az NEC PowerMate eco konfigurációk ára 1599 dollárnál kezdődik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról