Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 5. 13:08

133 milliós internet beruházás Szabolcsban

A CovySoft Networks Távközlési és Informatikai Kft. 133 milliós beruházás keretében 20 településnek biztosít nagy sávszélességű internetelérést a nemrég elindított RádióNet szolgáltatás segítségével.

[HWSW] A CovySoft Networks Távközlési és Informatikai Kft. 133 milliós beruházás keretében 20 településnek biztosít nagy sávszélességű internetelérést a nemrég elindított RádióNet szolgáltatás segítségével.

A beruházás segítségével 20 település csatlakozhat a világhálóra ami remélhetőleg élénkíti a térség fejlődését. A megoldás lényege, hogy az internetet műholdon keresztül kapja a település amelyet a RádióNet technológia segítségével osztanak szét a felhasználók között. A technológia érdekessége, hogy képes települések közötti virtuális magánhálózatok kialakítására amelynek a gyakorlati előnye a térségi és regionális egységes pályázatoknál mutatkozik meg. A beruházást az önkormányzatok és a CovySoft Networks állami támogatás segítségével valósítják meg.

A Covysoft közleménye rámutat, hogy ezzel a megoldással lényegében bármely településre el lehet juttatni az átalánydíjas internetet. Az őszig megvalósuló beruházás keretein belül a következő településeken érhető el a rádiós internet: Fábiánháza, Lónya, Beregsurány, Tiszaszalka, Tiszakerecseny, Szamoskér, Gyulaháza, Ilk, Gemzse, Porcsalma, Nyírkáta, Bátorliget, Túristvándi, Cégénydányád, Csegöld, Szatmárcseke, Tarpa, Győrtelek, Nyírcsaholy és Gulács.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.