Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 5. 09:38

Újdonságok a The Bat! levelezőprogram háza táján

Megjelent a The Bat! levelezőprogram 1.61-es verziója. Bár a Bat fizetős program, széles körű beállítási lehetőségei miatt mégis igen népszerűnek mondható. A levelezőprogram újdonságai elsősorban a vírusvédelem, illetve a vírusellenőrző plug-in kezelőfelületének kényelmesebb és részletesebb paraméterezései köré rendeződtek.

The Bat![HWSW] Megjelent a The Bat! levelezőprogram 1.61-es verziója. Bár a Bat fizetős program, széles körű beállítási lehetőségei miatt mégis igen népszerűnek mondható. A levelezőprogram újdonságai elsősorban a vírusvédelem, illetve a vírusellenőrző plug-in kezelőfelületének kényelmesebb és részletesebb paraméterezései köré rendeződtek.

A 2-es verzió felé haladó fejlesztések leginkább a HTML szerkesztést érintik, ám a nemrég megjelent The Bat! 1.61-es verziójának legtöbb újdonsága mégis a vírusvédelemhez kapcsolódik. A vírusokra egyébként is meglehetősen érzéketlen levelezőprogram beépített modulokon keresztül képes együttműködni a számítógépre telepített vírusirtó programokkal (egyelőre leginkább a Kaspersky Anti-Virus programmal), az 1.61-es verzióban ennek a szolgáltatásnak a beállítási lehetőségei is látványosan bővültek.

Az 1.61-eshez is elkészült a frissített magyar nyelvi fájl (mely a korábi 1.60-ashoz is használható), mely letölthető a thebat.freeweb.hu címről.

Új licenctípussal jelentkezett a The Bat! magyarországi forgalmazója, a Macasoft Bt. A szigorúan non-profit tevékenységet végző szervezetek (például iskolák, egyes költségvetési intézmények) számára kínált licenc jóvoltából a levelezőprogram már 3000 Ft + áfáért elérhető. Ugyanakkor csökkent a program ára magánszemélyek és diákok számára is.

Hamarosan Magyarországon is forgalomba kerül a The Bat! adatait hardveres védelemmel ellátó SecureBat is. A hazai terjesztő tájékoztatása szerint a program ára 35 - 40 000 forint lesz, ami magában foglalja az USB porthoz csatlakoztatható azonosítókulcsot és a támogatást is.

Két kiegészítő program is frissült melyek a The Bat! mellett némi többletszolgáltatást kínálnak. A "You've got mail", mely a Bat-ben található Mail Ticker-hez hasonló funkciókkal bír, a levelek érkezéséről ad jelzést, illetve gyorsnézetként bepillantást enged az e-mail tartalmába. Ennek az ingyenes kiegészítőprogramnak már a 6.0-s verziója jelent meg, mely a Macasoft oldaláról letölthető.

Az EmailAlarm program ugyan shareware, de a Bat vásárlóinak ingyenesen jár. Ez egy automatikus emlékeztető, programindító, levélküldő kliensprogram, melyet csak az utóbbi funkciója köt a The Bat!-hez, a programindító lehetőség bármilyen (Windows környezetben működő) szoftvernél használható. A program most megjelent 5.1-es verziója elérhető a terjesztő honlapján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról