Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 2. 11:43

Még karácsony előtt piacra kerülhet a Game Boy Advance módosított változata

Ha hihetünk a Japánból származó pletykáknak, a Nintendo még karácsony előtt piacra dobja a Game Boy Advance konzol felújított változatát, amelyben a korábbinál jobb minőségű kijelző és kontrasztállítási lehetőség is található.

Ha hihetünk a Japánból származó pletykáknak, a Nintendo még karácsony előtt piacra dobja a Game Boy Advance konzol felújított változatát, amelyben a korábbinál jobb minőségű kijelző és kontrasztállítási lehetőség is található.

A tavaly tavasszal megjelent konzolt számos kritika érte a felhasználók részéről amiatt, hogy a kijelzője erős fényben nehezen látható. A Game Boy Advance megjelenése előtt midnenki arra számított, hogy a Nintendo háttérvilágításos kijelzővel szereli fel a készüléket, azonban a japán cég a túlzott energiafogyasztásra hivatkozva ezt nem tette meg.

A megszállott Game Boy Advance-rajongók időközben számos trükköt találtak ki annak érdekében, hogy a konzol kijelzője háttérvilágítást kapjon, azonban ezekhez természetesen szét kell szedni a konzolt, és a garancia elvesztése mellett számos alkatrészt kell módosítani, kicserélni, illetve beszerelni. Nylvánvaló, hogy ilyenre az átlagos feljhasználók nem képesek.

A hírek szerint a GBA új változata csak a kijelzőben és a kontrasztállítási lehetőségben tér el elődjétől, a gépek specifikációi minden másban azonosak.

A Nintendo Game Boy Advance egy 32 bites, beágyazott memóriával rendelkező ARM mikroproceszor köré épül, 240x160 pixel felbontású kijelzője egyszerre 32 768 szín megjelenítésére képes. A gép legnagyobb erőssége a többjátékos üzemmódokban rejlik: egyszerre akár négy gép is összekapcsolható. A Game Boy Advance-on mindenfajta változtatás nélkül futtathatók a Game Boyra és a Game Boy Colorra írt szoftverek.

A készüléket három különböző színben (lila, fehér, áttetsző kék) lehet megvásárolni. A 140 gramm tömegű Game Boy Advance-t két AA elem működteti akár 15 órán keresztül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról