:

Szerző: bzd

2000. április 27. 19:21

L2 latency: Kis kiegészítés

Sztinte kifloodoltatok a tegnapi hírrel kapcsolatos leveleitekkel... Mivel most kicsit be vagyok havazva, ezért nem ígérem a tőlem megszokott gyors választ. A lényeg nem is ez, hanem a hír némi kiegészítésre szorul: Az L2 cache latency-t BIOS-ból lehet állítani. Vannak olyan alaplapok, amik ennek állítását nem támogatják, és vannak régebbi Abit alaplapok, amik egy BIOS-frissítés után már ismerik a funkciót.

Sztinte "kifloodoltatok" a tegnapi hírrel kapcsolatos leveleitekkel... Mivel most kicsit be vagyok havazva, ezért nem ígérem a tőlem megszokott gyors választ. A lényeg nem is ez, hanem a hír némi kiegészítésre szorul: Az L2 cache latency-t BIOS-ból lehet állítani. Vannak olyan alaplapok, amik ennek állítását nem támogatják, és vannak régebbi Abit alaplapok, amik egy BIOS-frissítés után már ismerik a funkciót.
Ugyan tegnap felhívtam rá a figyelmet, ma mégegyszer elmondom, mert sokaknak nem esett le: Az L2 késleltetésének növelése nem csodafegyver, vannak esetek amikor stabilizálni lehet vele a bizonytalankodó procit, de azt senki se remélje, hogy a 75MHz-es frontbusszal el sem induló Celeronja 15-ös latency-vel 100MHz-esen vígan fog tekerni. (még 75-ön sem fog menni)

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.