Szerző: bzd

2000. április 27. 19:21

L2 latency: Kis kiegészítés

Sztinte kifloodoltatok a tegnapi hírrel kapcsolatos leveleitekkel... Mivel most kicsit be vagyok havazva, ezért nem ígérem a tőlem megszokott gyors választ. A lényeg nem is ez, hanem a hír némi kiegészítésre szorul: Az L2 cache latency-t BIOS-ból lehet állítani. Vannak olyan alaplapok, amik ennek állítását nem támogatják, és vannak régebbi Abit alaplapok, amik egy BIOS-frissítés után már ismerik a funkciót.

HIRDETÉS

Sztinte "kifloodoltatok" a tegnapi hírrel kapcsolatos leveleitekkel... Mivel most kicsit be vagyok havazva, ezért nem ígérem a tőlem megszokott gyors választ. A lényeg nem is ez, hanem a hír némi kiegészítésre szorul: Az L2 cache latency-t BIOS-ból lehet állítani. Vannak olyan alaplapok, amik ennek állítását nem támogatják, és vannak régebbi Abit alaplapok, amik egy BIOS-frissítés után már ismerik a funkciót.
Ugyan tegnap felhívtam rá a figyelmet, ma mégegyszer elmondom, mert sokaknak nem esett le: Az L2 késleltetésének növelése nem csodafegyver, vannak esetek amikor stabilizálni lehet vele a bizonytalankodó procit, de azt senki se remélje, hogy a 75MHz-es frontbusszal el sem induló Celeronja 15-ös latency-vel 100MHz-esen vígan fog tekerni. (még 75-ön sem fog menni)

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 23:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.