Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 2. 10:06

Pozitív e-privacy díj a linuxosoknak

[ linux.hu ] A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete nyerte a pozitív e-privacy díjat. A díj annak a Nagy Testvér Díjnak (Big Brother Awards) a pozitív változata, melyet minden évben azok az állami intézmények, magánszemélyek és cégek kaphatnak, akik -- vagy amik -- a legtöbbet teszik az emberek magánszférájának megsértéséért. A pozitív e-privacy díj az elektronikus magánszféra sérthetetlensége mellett leginkább kiálló személynek vagy szervezetnek jár. 2001-ben a pozitív e-privacy díjat dr. Majtényi László, az akkori adatvédelmi biztos kapta.

[linux.hu] A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete nyerte a pozitív e-privacy díjat. A díj annak a Nagy Testvér Díjnak (Big Brother Awards) a pozitív változata, melyet minden évben azok az állami intézmények, magánszemélyek és cégek kaphatnak, akik -- vagy amik -- a legtöbbet teszik az emberek magánszférájának megsértéséért. A pozitív e-privacy díj az elektronikus magánszféra sérthetetlensége mellett leginkább kiálló személynek vagy szervezetnek jár. 2001-ben a pozitív e-privacy díjat dr. Majtényi László, az akkori adatvédelmi biztos kapta.

Az indoklás szerint a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete a nyílt forráskódú Linux terjesztéséért és a honosításban vállalt szerepért kapja a díjat. A nyílt forráskód a leghatékonyabb eszköz a beépített hátsó ajtók és az egyéb, a felhasználók megfigyelését lehetővé tevő megoldások ellen.

A díjra szeptember 15 és október 15 között lehetett jelöléseket leadni a magyarországi Big Brother Awards weboldalán, a beérkezett jelölések és szavazatok alapján pedig egy zsüri dönt arról, kik érdemelték ki a magánszféra megsértéséért járó díjat.

A hivatalos eredményhirdetés november 7-én lesz, ekkor derül majd ki, mely cégek, intézmények kapják 2002-ben a Nagy Testvér Díjat. A pozitív e-privacy díj átadására is az eredményhirdetéskor kerül sor.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról