Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 1. 11:56

A Sziget Fesztivál programja a PannonW@P-on

Megnyitotta kapuit az idei Sziget Fesztivál és ezzel ismét kezdetét veszi a csaknem egy hétig tartó össznépi kavalkád. A szigetlakók a

[HWSW] Megnyitotta kapuit az idei Sziget Fesztivál és ezzel ismét kezdetét veszi a csaknem egy hétig tartó össznépi kavalkád. A szigetlakók a szervezők ígérete szerint minden eddiginél több és színesebb programcsokornak nézhetnek elébe.

Annak érdekében, hogy a látogatók minél könnyebben eligazodhassanak a Sziget eseményeinek rengetegében, az elmúlt évi tapasztalatokra alapozva, valamint az idei nagy érdeklődésre való tekintettel a Pannon GSM külön a rendezvény idejére bővítette a PannonW@P menüjét: 2002. július 31-től a Sziget Fesztivál minden eseményéről tájékozódhatunk a PannonW@P-on. A szolgáltatás "Sziget Fesztivál" néven érhető el a főmenüből. A programok a tavalyihoz hasonlóan, helyszín és napi bontás szerint is kereshetőek.

A Pannon GSM a Fesztivál idejére egy új bázisállomást is telepített a Szigeten, valamint bővítette a környéket lefedő, már üzemelő bázisállomások kapacitását. A Szigetet körülvevő régiót kiszolgáló kapcsolóközpont forgalmának időszakos elterelése további kapacitásbővítést tesz lehetővé. Így a Pannon GSM hálózata összességében akár a hétköznapi terhelés négyszeresét is képes elbírni -- ez a tavalyi Szigethez képest is ötven százalékkal nagyobb teljesítményt jelent. A megszokott minőséget folytonos mérésekkel és finomhangolással biztosítják.

Mivel a nem hang alapú felhasználások -- az adatforgalom és a WAP, de mindenekelőtt az SMS -- egyre kiemelkedőbb szerephez jutnak a hazai felhasználók körében, a Pannon GSM megkétszerezte a körzetet kiszolgáló SMS üzenetközpont kapacitását, míg az adatátviteli csatornák számát másfélszeresére növelte.

Mindezeken túl a mobilszolgáltató ebben az évben is számos hasznos és ötletes GSM alkalmazással színesíti a Sziget Fesztivált. Idén is van SMS üzenőfal, minden mobilos számára elérhető programinformáció SMS-ben és WAP-on, valamint szöveges üzenetben lehet szavazni a legeredetibb szigetlakóra. A talált tárgyak sátrát idén már pannonos telefonszámon lehet riasztani. A legfejlettebb mobil technológiát a Bee portréküldő szolgáltatása képviseli: az SMS-ben aktiválható fényképezőgép a digitális fotót nagy sebességű GPRS kapcsolaton keresztül azonmód továbbítja a megadott e-mail címre.

A hálózat bővítése, valamint a szolgáltatások palettájának színesítése a Szigeten kölönösen indokolt a Pannon GSM részéről, hiszen a statisztikák tanúsága szerint tavaly a szigetlakók 73,5 százaléka rendelkezett mobiltelefonnal. Ez az adott korosztályban akkor tapasztalható 40 százalékos országos elterjedtség csaknem duplája volt. Jelenleg a tizenévesek és a huszat nem sokkal túllépő fiatalok közel háromnegyedének van mobilja, így nyilvánvaló, hogy a Szigetre látogatók a tavalyinál még nagyobb arányban rendelkeznek majd maroktelefonnal. Az idén a Pannon GSM hálózatának a tavalyi egymillió hívásnál és 333 ezer SMS-nél még nagyobb forgalmat kell lebonyolítnia.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról