:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 30. 16:56

A Sun új hálózati személyazonosító megoldást mutatott be

[NetAktív] A Sun Microsystems bemutatta az első mindenre kiterjedő hálózati

[NetAktív] A Sun Microsystems bemutatta az első mindenre kiterjedő hálózati személyazonosító megoldását, amely a biztonsági felügyelet, a személyes adatok kezelése és az összekapcsolt hálózati hozzáférés- felügyelet terén egyaránt a Liberty Alliance szabványait, vagyis az 1.0 specifikációt támogatja.

A Sun ONE platformjának új hálózati személyazonosítási megoldása (Sun ONE Platform for Network Identity) a szintén a Sun által fejlesztett és gyártott szoftverből, hardverből és a hozzáadott értékű szolgáltatásokból áll. A csomag tartalmazza a Liberty Alliance specifikációnak megfelelő Sun ONE Identity Server 6-t, a Sun ONE Directory Server 5.2-t, a Solaris 9 operációs rendszert az új, a megoldáshoz szükséges Professional Services ajánlatot. A Sun ONE portfólió egyéb termékei szintén megfelelnek majd a Liberty Alliance szabványainak, kezdve a díjnyertes Sun ONE Portal Serverrel.

Az új hálózati személyazonosító megoldás tartalmazza a Sun ONE Identity Server 6-ot is, amely lehetővé teszi, hogy a vállalatok egypontos bejelentkezéssel kössék össze a különálló hitelesítési rendszereiket. Mivel nyílt szabványokra épül -- a Libertyre, az SAML-re és a Java Authentication and Authorization Service-re (hitelesítési és engedélyezési szolgáltatások) -- a vásárlók integrálhatják a Sun ONE-t a meglévő rendszerekkel anélkül, hogy egyetlen gyártó mellett köteleznék el magukat.

A Sun ONE Identity Server bővített hitelesítési, irányelv-adminisztrációs és biztonsági ellenőrzési funkciókat tartalmaz, mint a Kerberos v5-ös, Microsoft NT-s és Windows 2000-es hitelesítési modulokat, az automatikus erőforrás alapú hitelesítést és OSCP-t a digitális tanúsítványokhoz. A termék a vezető fejlesztői és integrációs alkalmazásszervereket is támogatja, például a Sun ONE Application Servert és olyan egyéb termékeket, mint a BEA Web Logic Server, az SAP Web Application Server, vagy az IBM WebSphere. A termék októberében jelenik meg a kereskedelmi forgalomban.

A megoldás részét képezi a Sun ONE Directory Server 5.2 is, amely képes jelszavait szinkronizálni a Microsoft Active Directoryval, s amelnyek további sajátossága a 64 bites címzés, amely fokozza a méretezhetőséget és a teljesítményt. A Sun ONE Directory Server 5.2 várhatóan novemberben kerül kibocsátásra.

A személyazonosítási csomag két új, a hálózati személyazonosítással kapcsolatos szolgáltatást is tartalmaz A Security Hardening Service a Solaris operációs rendszert használja az azonosításhoz, feljogosításhoz és hozzáférés-vezérléshez; a Security Assessment Service for Firewall DMZ pedig az erős peremhálózati védelem kialakításában segít. A hálózati személyazonosítással kapcsolatos további oktatási, konzultációs és támogatási programok is elérhetők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.