:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 30. 12:08

Az IBM jelentős engedménnyel árulja eServer iSeries (AS/400) szervereit

[CNET] Az IBM jelentős árkedvezménnyel értékesíti egyes eServer iSeries szervereit. Az év végéig tartó GreenStreak akció keretében a vállalat akár 50 százalék engedményt is ad a gépek árából.

[CNET] Az IBM jelentős árkedvezménnyel értékesíti egyes eServer iSeries szervereit. Az év végéig tartó "GreenStreak" akció keretében a vállalat akár 50 százalék engedményt is ad a gépek árából.

Az eServer iSeries -- korábban AS/400 -- sorozató szerverek középvállalatoknak szánt rendszerek, amelyeket általában egy adott feladat elvégzésére alkalmas speciális szoftverrel együtt szállítanak. A gépek hardvere több tekintetben -- például a Power4 processzorban -- megegyezik a UNIX operációs rendszert futtató eServer pSeries szerverekkel, azonban az iSeriesre írt OS/400 operációs rendszer és a szoftverek számos olyan funkciót kínálnak, amelyek a mainframe kategóriás eServer zSeries gépekből kerültek át.

Az IBM továbbra is elkötelezettje az iSeries sorozatnak annak ellenére, hogy az elemzők szerint a Windowst és Unixot futtató HP, Sun és Dell szerverek hamarosan átveszik azokat a feladatokat, amelyekre a vállalatok jelenleg AS/400-at használnak.

Az alsó kategóriás i270 szerver árából az IBM 23-47 ezer dollárt enged, a felsőkategóriás i820 esetében a kedvezmény mértéke akár az 55-110 ezer dollárt is elérheti -- jelentette be Glen Brandow, az IBM szóvivője.

A vállalat tájékoztatása szerint az Egyesült Államokban 100 ezer eServer iSeries szervert tervez kedvezményes áron értékesíteni, míg a világ többi részén összesen 250 ezer számítógép várja gazdáját.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.