Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 26. 09:07

Csökkenő veszteségről és további elbocsátásokról számolt be az SGI

Bob Bishop
Bob Bishop
A Silicon Graphics bejelentette negyedik negyedéves eredményeit, egyben közölte, hogy a költségek csökkentése érdekében további alkalmazottakat bocsát el.

A professzionális munkaállomásokat és vizualizációs rendszereket tervező és értékesítő vállalat negyedik negyedéves vesztesége csökkent, ugyanis a cég nemrégiben jelentős átszervezéseket hajtott végre és elbocsátotta alkalmazottainak 7 százalékát, azonban most további leépítések várhatók.

A cég vezérigazgatója, Bob Bishop elmondta, hogy a kormányzati és védelmi szektor megrendelései jól alakultak, azonban a vállalatok költési hajlandósága továbbra is alacsony. Bishop szerint a jelenlegi negyedévben a forgalom tovább csökken, aminek elsősorban szezonális okai vannak.

A SGI negyedik negyedéves vesztesége 24,6 millió dollár, azaz részvényenként 12 cent volt, szemben a tavalyi negyedik negyedévben elért 231,8 millió dollárral, azaz részvényenként 1,20 dollárral. A GAAP szerint számított üzemi veszteség a tavalyi 207,1 millió dollárról 18,7 millió dollárra csökkent.

A cég negyedévses forgalma 284,5 millió dollárt tett ki, amely lényegesen alacsonyabb a tavalyi negyedik negyedévben elért 431,5 millió dollárnál. A vállalat forgalma és vesztesége megfelelt az elemzők elvásársainak.

A teljes pénzügyi évben az SGI 1,3 milliárd dollár bevételt ért el, szemben a tavalyi 1,9 milliárd dollárral. A nettó működési veszteség 101 millió dollárt tett ki, amely lényegesen kevesebb a tavalyi 448 millió dollárnál.

Bishop bejelentette, hogy a vállalat alkalmazottainak további 7 százalékától, mintegy 320 dolgozótól válik meg, hogy csökkentse költségeit. A vezérigazgató becslései szerint a jelenleg is tartó első negyedévben a cég forgalma mindössze 255-270 millió dollár lesz, miközben a bruttó haszonrés a negyedik negyedéves 41,2 százalékról 40 százalékra esik majd vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról